Головна Новини Світ Росія Путін розпочав підготовку до війни з НАТО. Що про це свідчить
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розпочав підготовку до війни з НАТО. Що про це свідчить

Країна-агресор Росія готується до можливої війни з НАТО та зміцнює свою оборону, про це повідомляє видання Newsweek. Зокрема, кремлівський диктатор почав робити певні кадрові перестановки

1 квітня 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін має намір призначити генерал-полковника Олександра Лапіна на посаду командувача свого Ленінградського військового округу з метою зміцнення оборони РФ від НАТО. Про це повідомляється за інформацією видання Newsweek.

Путін розпочав підготовку до війни з НАТО. Що про це свідчить

Володимир Путін

За даними видання, Лапін вважається найбільш ймовірним кандидатом на цю посаду, хоча його офіційно ще не призначили.

Нагадаємо, що у лютому 2024 року Путін підписав указ про відновлення Ленінградського військового округу та Московського військового округу, призначивши першому більшу частину території, яка раніше була підпорядкована Північному флоту Росії. Експерти раніше оцінювали такий крок Путіна як підготовку до можливого широкомасштабного вторгнення у країни НАТО.

Олександр Лапін до жовтня 2022 року очолював Центральний військовий округ Росії, а в 2023 році був призначений начальником штабу сухопутних військ країни. Цікаво, що у Росії Лапін фактично вважається "небажаним" у Кремлі через його роль у окупації Харківської області та втрату території, що призвело до критики з боку глави Чечні Рамзана Кадирова та Євгена Пригожина, лідера ПВК "Вагнера".

Нагадаємо, на Заході не відкидають можливості того, що Росія після агресії в Україні може вчинити напад на одну із країн НАТО. Зокрема, вважається, що під найбільшою загрозою знаходяться країни Балтії. Втім, в РФ також готуються до можливого протистояння, і в цьому контексті підвищують ставки, погрожуючи цивілізованому світу ядерною зброєю.

При цьому в Україні очікують на військових НАТО. Втім експерти вважають, що таке стане можливим тільки тоді, коли Україна сама стане членом Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини