Головна Новини Світ Росія Путін розповів, чому не вважає українців недружнім народом (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів, чому не вважає українців недружнім народом (ВІДЕО)

На думку російського президента, недружньою до Росії є винятково влада України

30 червня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Російський політикум вкотре намагається "гнути лінію" свого панування для чужих країн, особливо — для України. На це вказує виступ президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна під час щорічної традиційної прямої лінії з росіянами. Як передає ТАСС, політик знову апелював до єдності українців і росіян як народу.

Путін розповів, чому не вважає українців недружнім народом (ВІДЕО)

Путін знову заявив, що росіяни та українці — один народ. Фото: РИА Новости

Телеведуча поцікавилася у Путіна, чому українці ще не вважаються в Росії недружньою нацією на офіційному рівні. На це глава РФ зазначив, що він особисто не вважає, що українському народу варто присвоїти подібне "звання".

За словами Володимира Путіна, українці раніше були з росіянами одним народом, але потім сталося роз'єднання. Серед іншого, російський політик зазначив, що нинішня Росія раніше була "великоросами", а дві сусідні держави — Україна і Білорусь — "малоросами" і "білоросами" відповідно.

Після цього послідувала коротка лекція з характерним для російської пропаганди спотворенням історичних фактів, під час якої Путін згадав і Польщу, і Австро-Угорщину, і навіть Мордовію. Остання виступила як приклад об'єднання корінних народів на одній землі. Президент РФ назвав мордовців розумними, адже "вони розуміють, що поділ ні до чого доброго не призведе".

Цікаво, що під час свого виступу Путін зауважив, що поділ українців і росіян начебто відбувся не без активної участі більшовиків.

Підсумовуючи сказане, Володимир Путін підкреслив, що звичайних українців не вважає недружніми по відношенню до Росії. Однак такими, на його думку, є наша нинішня влада. Політик сказав, що зараз в Україні намагаються "видавити" російську мову, нехтують нібито "корінним російським населенням" і переслідують опозицію (відсилка до санкцій проти проросійського політика Віктора Медведчука).

Також Путін пообіцяв, що найближчим часом спробує написати велику аналітичну статтю щодо "єдинонародства" росіян і українців.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як Путін відгукнувся про ймовірну зустріч із Володимиром Зеленським. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому, на думку експерта, західні політики намагаються заново вибудувати діалог із Кремлем.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

3 липня 2021, 22:32

Путин пулю тебе в лоб!!!


Новини