Головна Новини Світ Росія Путін розповів, як РФ відповість на введення стелі цін на російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів, як РФ відповість на введення стелі цін на російську нафту

Путін пообіцяв найближчими дням видати відповідний указ

9 грудня 2022, 16:36 comments1251
Поділіться публікацією:

Путін прокоментував введення "стелі" цін на російську нафту у світі. Він сказав, що Росія найближчим часом відповість. Про це очільник Кремля заявив під час пресконференції у п'ятницю, 9 грудня, у Киргизстані, пишуть російські ЗМІ.

Путін розповів, як РФ відповість на введення стелі цін на російську нафту

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Конкретні кроки щодо відповіді на введення стелі цін на нафту буде викладено в указі найближчими днями",- сказав президент РФ

За його словами, Росія не продаватиме нафту недружнім країнам, які її встановлять — і подумає за необхідності про можливе скорочення видобутку нафти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чи виправдана "стеля" ціни на російську нафту – чому саме на такий крок пішов ЄС. 
 Стеля цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель є недостатньою. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час свого традиційного вечірнього звернення, критикуючи компромісне рішення Заходу. За словами українського президента, ціна має бути обмежена на рівні 30 дол. за барель, інакше російський бюджет отримає на рік близько $100 млрд – і ці гроші підуть на війну та спонсорування терористичних режимів та організацій. Гендиректор ТОВ "Нафтогазбудінформатика", голова експертної ради з питань газової промисловості та ринку природного газу Леонід Уніговський вважає, що, з одного боку, 60 доларів за барель – це майже нічого. Але, з іншого боку, хоч щось... Але сталося те, що сталося. Пов'язано це, пояснює Леонід Уніговський, насамперед із побоюваннями країн "Великої сімки", ЄС, що ці країни, а в перспективі й США, входять в рецесію. І скорочення обсягів російської нафти (а ніхто не знає, як поведе себе РФ у цьому випадку, може, вона просто припинить продавати своє "чорне золото" країнам, які увійшли до пулу, що підтримали дані обмеження) призведе до різкого стрибка цін на нафту у світі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/188209
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини