Головна Новини Світ Росія Путін скликає олігархів Росії: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін скликає олігархів Росії: чому це важливо

Торішня зустріч із магнатами була зірвана на тлі бойових дій

13 березня 2023, 12:50 comments3763
Поділіться публікацією:

У четвер, 16 березня, президент Росії Володимир Путін скликає олігархів. Ця зустріч стане першою вперше з 24 лютого 2022 року, коли Росія вторглася до України. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Bloomberg.

Путін скликає олігархів Росії: чому це важливо

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Джерела видання, які знайомі з підготовкою, стверджують, що російський диктатор планує цього тижня зустрітися у Кремлі з провідними бізнесменами вперше з того часу, як він розпочав вторгнення в Україну.

Як зазначає "Bloomberg", зустріч 16 березня за участю провідних членів Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) відбувається в той час, коли "уряд, який щосили намагається покрити зростаючі витрати, оскільки війна триває вже другий рік, посилює тиск на компанії, щоб ті сплачували більше податків".

"Торічна зустріч із магнатами була зірвана на тлі бойових дій", — йдеться у матеріалі.

Як наголошує видання, якщо минулого року багато магнатів було стурбовано тим, що публічна поява з Путіним може зробити їх об'єктами санкцій, то тепер під обмеження підпадають більшість основних членів правління РСПП.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спроба проросійської парламентської більшості в Грузії протягнути законопроект про "іноагенти" закінчилася провалом. Масові протести змусили парламентарів відступити. При цьому з боку російських пропагандистів звучали погрози аж до "шарахнути Тбілісі" (відзначилася Маргарита Симоньян). У свою чергу, експерт Georgian Strategic Analysis Center Гела Васадзе вважає, що надалі загроз РФ не піде, бо занапастила свій бойовий потенціал в Україні. Про що говорить загалом те, що сталося та відбувається в Грузії ? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російське керівництво активно шукає, на кого можна повісити провали у війні проти України, як виправдати величезні втрати у живій силі та техніці, а також провал у досягненні цілей війни. На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), Путін довіряє Міноборони РФ, а пригожинське ПВК "Вагнер" використав, щоб захистити свій режим від згубних наслідків мобілізації. Хто в результаті може опинитися в РФ "цапом-відбувайлом"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини