Головна Новини Світ Росія Путін спантеливич своїм нахабством Сі Цзиньпіна: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін спантеливич своїм нахабством Сі Цзиньпіна: що сталося

Саміт БРІКС посилив розкол усередині клубу, який протиставляє себе Заходу

сьогодні, 14:08 comments1942
Поділіться публікацією:

Саміт БРІКС у Казані мав стати помпезною та пафосною вітриною того, що формується потужна опозиція Заходу у вигляді країн, що зачаїли образи та претензії, історичного контексту, на держави, завдяки яким багато хто з “ображених” заробляють собі на хліб і часом навіть з маслом. Про це заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Путін спантеливич своїм нахабством Сі Цзиньпіна: що сталося

Володимир Путін

Але, за його словами, саміт БРІКС таким не став і навіть більше того, вніс певну дисгармонію до пихатої атмосфери, клубу без мети і перспективи.

Насамперед, каже експерт, виділяється на цьому тлі Китай, який займає вагому позицію в сучасному світоустрої та не намагається на відміну від Ірану чи Індії, ПАР чи Бразилії, продемонструвати якусь ефемерно-фундаментальну самостійність колишніх колоній.

За словами експерта, Сі Цзиньпін прибув до Казані як потенційний господар самого клубу БРІКС, представник країни, яка домінує серед присутніх хуліганів, які шукають однодумців у вузькому колі, але за підсумком вийшло дещо інакше.

Коваленко вважає, що поява глави Китаю в Казані затьмарила появу північнокорейських військових у Росії та відповідної хвилі у світових ЗМІ з цього приводу. Адже, за фактом, КНДР стабільно асоціюють з КНР, а отже, якщо північнокорейські військові були відправлені в російські військові частини, то на це була згода з боку Пекіна. Втім, додав експерт, асоціативність дій КНДР з дозволу КНР це усталений історичний стереотип і в нинішній ситуації він шкодить Пекіну, який намагається дотримуватись миротворчої політики та якому зовнішньополітична турбулентність зовсім ні до чого.

Коваленко зазначає, що в діях Кім Чен Ина проглядається все більше самоуправства, яке тільки посилюється на тлі його зближення з Росією і почуття незалежності в ухваленні рішень.

"Заяви ж Володимира Путіна на саміті БРІКС, які звучали так, ніби він є беззаперечним лідером клубу, який визначає майбутнє цього об'єднання і, зовсім кинули Сі Цзіньпіна в подив і нерозуміння, скільки може бути нахабства в цьому маленькому чоловічку", — зазначив Коваленко.

За його словами, російська пропаганда зараз роздмухує значення саміту БРІКС у Казані до рівня події вселенського масштабу, хоча сама по собі організація навіть близько не тягла і на десяту частку від того, що їй приписують у питаннях протиставлення країнам Заходу.

"Саміт БРІКС у Казані став корисним тим, що він посилив розкол та непорозуміння всередині клубу, хоча б за тим фактом, що перетягування ковдри Росією в регіональних пріоритетах Китаю дало зрозуміти Сі Цзиньпіну, що з-під його ніг вибивають підлогу на його власній кухні. . Як думаєте, буде в такій ситуації діяти лідер Піднебесної? Вже точно не на користь ні Володимиру Путіну ні Кім Чен Ину", — заявив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що на саміті БРІКС Путін розповів, як має виглядати "кращий світ".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини