Головна Новини Світ Росія Путін у глухому куті: дипломати ЄС вказують на кризу російської економіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін у глухому куті: дипломати ЄС вказують на кризу російської економіки

Міністри фінансів Євросоюзу закликають до розширення та посилення санкцій, особливо у сферах енергетики, фінансів та високих технологій

24 липня 2024, 20:02
Поділіться публікацією:

Незважаючи на заяви Володимира Путіна про "непохитну силу" російської економіки, реальність виявляється набагато тривожнішою. Міністри фінансів восьми країн-членів Євросоюзу виявили серйозні ознаки "совєтизації" економічної системи Росії. Про це пише видання Guardian.

Путін у глухому куті: дипломати ЄС вказують на кризу російської економіки

Путін у глухому куті: дипломати ЄС вказує на кризу російської економіки

На їхню думку, в Росії з'явилися ознаки схожості з радянською системою: держава захоплює приватні активи, не звертає уваги на благополуччя громадян і фокусується на військових потребах.

Експерти побоюються, що після завершення війни в Україні Росія може спробувати відновити та зміцнити свою економіку для нових агресивних дій у Європі.

"Якщо Путін продовжить йти цим шляхом, довгострокові збитки для російської економіки будуть значними", — цитує видання Guardian чиновників.

Західні країни вбачають необхідність посилення тиску на Росію. Підтримка України та заходи проти військової могутності Росії мають стати пріоритетом для світової безпеки.

"Перебудувавши російську економіку на радянський лад, Путін поставив її на шлях, що веде до занепаду. Тепер Заходу настав час ще більше посилити тиск. Підтримка України та підрив здатності Росії вести війну на кожному кроці повинні стати головним пріоритетом кожної демократичної країни", — розповіли дипломати.

Москва продовжує стверджувати, що економіка Росії є стійкою, але багато західних міністрів вважають це брехнею. Вони пропонують розширити санкції, особливо у сферах енергетики та технологій, щоб послабити економічний та військовий потенціал Росії.

"Це брехня, яка має бути спростована. Насправді існує безліч ознак того, що російська військова економіка деградує", — йдеться у повідомленні видання .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини