Головна Новини Світ Росія Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни: у США зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни: у США зробили заяву

Вікно для вторгнення країни-агресора на територію України обмежено через ймовірну весняну відлигу

11 січня 2022, 14:31
Поділіться публікацією:

Офіційні представники адміністрації американського президента Джо Байдена висловили думку, що глава Кремля Володимир Путін відклав можливе вторгнення на територію України до весни через надто м'яку зиму. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на The New York Times.

Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни: у США зробили заяву

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

Видання з посиланням на офіційних осіб Штатів повідомляє, що у Вашингтоні припускали, що Російська Федерація зосередить біля українських кордонів до 175 тисяч військових. При цьому цей процес сповільнився, хоча РФ перекидає ударну авіацію та штурмові винищувачі.

В адміністрації Байдена також наголосили, що вікно для вторгнення країни-агресора на територію України обмежене у зв'язку з ймовірною відлигою навесні. Вона, як стверджують у США, може спровокувати непрохідні умови для важкої військової техніки Росії.

"Відносно м'яка зима сповільнила замерзання землі, і крайній термін Путіна для введення військ зрушив ближче до весни, стверджують чиновники. Сильні зимові морози, які зазвичай приходять в Україну в січні, у багатьох районах країни не спостерігалися", — пише The New York Times.

Зазначається, що російський президент може бути змушений відкласти наземне вторгнення, як мінімум, до лютого, доки земля все ще в'язка.

Високопосадовці також повідомили, що в адміністрації президента Америки залучили метеорологів, щоб детальніше вивчити погодні умови в Україні найближчим часом.

Раніше "Коментарі" писали, що екс-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що російський президент Володимир Путін бажає повторити у нашій країні "казахстанський сценарій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини