Головна Новини Світ Росія Путін відмовився прийняти посланця Ватикану з питань миру в Україні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відмовився прийняти посланця Ватикану з питань миру в Україні: яка причина

Представник католицької церкви хотів обговорити з Путіним ситуацію з викраденими в Україні дітьми

28 червня 2023, 19:55 comments1736
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін відмовився особисто прийняти кардинала Маттео Дзуппі. Саме його Папа Римський Франциск відправив у якості посланця до Москви, щоб "сприяти діалогу та пошуку мирного вирішення війни",  в Україні. Про це повідомляє Reuters.

Путін відмовився прийняти посланця Ватикану з питань миру в Україні: яка причина

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що посланець Ватикану хотів обговорити з Путіним у тому числі ситуацію з викраденими  з України дітьми. 

За оцінками української сторони, з окупованих територій незаконно депортували 19 500 дітей. Натомість РФ заперечує ці звинувачення, заявляючи, що лише евакуювала дітей, які опинилися в небезпеці.

Речник Путіна Пєсков розповів, російський президент доручив поговорити з посланцем Папи Франциска своєму раднику із закордонних справ Юрію Ушакову.

 Також Пєсков заявив, що Кремль дає "високу оцінку" зусиллям та ініціативам Ватикану щодо мирного врегулювання "кризи в Україні".

Відомо, що архієпископ Болоньї та президент Єпископської конференції Італії Маттео Дзуппі три тижні тому відвідав Київ, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Також посланець Ватикану також зустрівся з релігійними лідерами країни. 

У повідомленні йдеться, що  це перший візит високопоставленого чиновника Ватикану до Москви з початку російського вторгнення в Україну.

Також Кардинал Дзуппі збирається зустрітися також з православним патріархом Кирилом, який є вірним соратником Путіна і підтримує війну проти України. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Подоляк назвав чотири причини, чому з Росією не можна домовлятисьРадник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Росія на сьогодні є "абсолютно не переговорним" гравцем на світовій арені. Як приклад цього він наводить чотири аргументи. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини