Головна Новини Світ Росія Путін відповів, чи буде проводитись нова мобілізація в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відповів, чи буде проводитись нова мобілізація в Росії

Володимир Путін повідомив, чи збирається Росія проводити нову мобілізацію в країні.

13 червня 2023, 18:30 comments1157
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін зустрівся з російськими журналістами та відповів на їх питання. Одне з них стосувалось можливості проведення ще однієї мобілізації в Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін відповів, чи буде проводитись нова мобілізація в Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час розмови з представниками ЗМІ Путін сказав, що чув про інформацію щодо нової мобілізації, яка має залучити 1-2 млн осіб. Однак за словами російського президента це залежить від цілей війни. Володимир Путін заявив, що російські війська захопили значну частину України назвавши ці території "Новоросією", тому необхідності в новій хвилі мобілізації немає. 

Російський президент вказав, що іншою причиною, чому мобілізацію не будуть проводити це нова робота Міноборони. Російське відомство з січня 2023 року почало активно агітувати та залучати громадян РФ на контракт.

За словами Путіна на цей момент військові сили РФ змогли підписати контракти з понад 150 тис. осіб, а разом з російськими добровольцями ця цифра виростає до 156 тис. Окрім того, Путін додав, що минулого тижня на контракт стало 9,5 тис. росіян.

Нагадаймо, що у вересні Росія оголосила часткову мобілізацію та намагалась залучити до військових сил РФ 300 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін цинічно звинуватив Україну в атаках по цивільних об'єктах в Росії. Президент РФ сказав, що не розуміє, чому проводяться атаки по цивільній інфраструктурі. Однак наступного дня російська армія вдарила по житловому будинку в Кривому Розі, де загинуло понад 10 людей.

Також "Коментарі" писали про російську пропагандистку Маргариту Симоньян, яка оприлюднила свої чотири пункти для закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини