Головна Новини Світ Росія Путін відповів, чи буде в Росії друга хвиля мобілізації (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відповів, чи буде в Росії друга хвиля мобілізації (ВІДЕО)

Путін заявив, що другої хвилі мобілізації в РФ не буде

7 грудня 2022, 17:03
Поділіться публікацією:

Очільник Кремля 7 грудня, під час засідання ради з прав людини, відреагував на інформацію щодо другої хвилі мобілізації в Росії. За словами Путіна, в цьому сьогодні немає жодної потреби. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Путін відповів, чи буде в Росії друга хвиля мобілізації (ВІДЕО)

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"У нинішніх умовах розмови про додаткові мобілізаційні заходи просто не мають сенсу – і потреби для держави та міністерства оборони в цьому сьогодні немає жодної",- сказав Путін.

За словами Путіна, на війну в Україну відправили вже 150 тис. мобілізованих росіян. Решта лишилися в бойовому резерві.

"Із 300 тис. мобілізованих лише 150 тис. перебувають у зоні спецоперації, з них 77 тис. у бойових підрозділах, а решта — на других-третіх рубежах або проходять додаткову підготовку. Ще 150 тис. все ще на полігонах та у навчальних центрах — це так званий бойовий резерв", — заявив Путін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи відважиться Путіна на другу хвилю мобілізації в РФ.У Кремлі розуміють, що більшість росіян, як і раніше, підтримують війну в Україні, і це розв'язує руки владі для запуску другої хвилі мобілізації. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російська влада, незважаючи на офіційні заперечення, ймовірно, готується до другої хвилі мобілізації. Директор аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов зазначає, що жодних особливих успіхів із початку мобілізації російська армія та її проксі не змогли продемонструвати. Просування в районі Бахмута, де противник поклав тисячі своїх солдатів, склало лічені кілометри. А тому, констатує він, питання другої хвилі мобілізації в РФ витає у повітрі. І, найімовірніше, Кремль на це піде.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/187965
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини