Головна Новини Світ Росія У Путіна відповіли, чи з'явилися передумови для миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна відповіли, чи з'явилися передумови для миру в Україні

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не бачить передумов для миру в Україні, каже, що можлива лише війна

13 березня 2023, 13:10 comments3157
Поділіться публікацією:

У Москві кажуть, що втратили віру у можливість шляхом переговорів домогтися миру з Україною, тож продовжать вести війну. Як передає "Коментарі", таку заяву зробив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, слова якого цитує російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

У Путіна відповіли, чи з'явилися передумови для миру в Україні

Дмитро Пєсков - фото з відкритих джерел

Дмитро Пєсков зазначив, що немає перспектив перевести ситуацію в Україні в мирне русло, отже, мети так званої спецоперації РФ можуть бути досягнуті лише військовим шляхом.

Головний рупор Кремля також висловив свою думку щодо кількох нещодавніх подій. Так, ідею української влади перейменувати Росію на Московію Пєсков назвав "курйозом", а вимога представників РПЦ залишити територію Києво-Печерської лаври — "обурливим рішенням".

"Ви знаєте, це напевно стосується таких безглуздих курйозів – подібне повідомлення чи подібне рішення. Якщо не помиляюся, вже багато було таких жартів із цього приводу. Не думаю, що треба якісь нові жарти відпускати. Але ще раз повторюю, тут можна тільки з усмішкою до цього ставитися. Російська Федерація, як би хто б її не називав, — вона залишиться великою державою, великою країною, і вона залишиться Росією", — заявив Пєсков.

Що стосується позиції щодо Лаври, то Пєсков заявив: "викликає (занепокоєння – ред.). Це абсолютно безпрецедентне ставлення до представників церкви, Російської православної церкви. Ми вважаємо це неприпустимим. Ми вважаємо, що світова спільнота має відповідним чином відреагувати на подібне обурливе рішення ".

Також видання "Коментарі" повідомляло – російське керівництво активно шукає, на кого можна повісити провали у війні проти України, як виправдати величезні втрати у живій силі та техніці, а також провал у досягненні цілей війни. На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), Путін довіряє Міноборони РФ, а пригожинське ПВК "Вагнер" використав, щоб захистити свій режим від згубних наслідків мобілізації. Хто в результаті може опинитися в РФ "цапом-відбувайлом" ? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/196735
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини