Головна Новини Світ Росія Путін відправив несподіваний подарунок Кім Чен Ину
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відправив несподіваний подарунок Кім Чен Ину

Путін подарував Кім Чен Ину 24 коні, пише The Times

31 серпня 2024, 22:03
Поділіться публікацією:

Росія продовжує підтримувати відносини з Північною Кореєю через несподівані подарунки. Цього разу Північна Корея отримала нову партію орловських рисаків – 19 жеребців та п'ять кобил. 

Путін відправив несподіваний подарунок Кім Чен Ину

Путін відправив несподіваний подарунок Кім Чен Ину

Саме ці коні є улюбленою породою лідера КНДР Кім Чен Ина, якого неодноразово бачили верхи на них у пропагандистських зйомках. За повідомленням The Times, ця поставка є частиною довгострокового договору між двома країнами, який був підписаний ще в 2022 році, коли до Пхеньяна вперше відправили 30 коней цієї ж породи. Відомо, що з 2020 по 2023 рік Північна Корея витратила щонайменше 600 тисяч доларів на імпорт породистих коней із Росії.

Північна Корея активно працює над створенням кінних військових підрозділів. Однак, за словами аналітиків, коні мають більше символічне значення для Кім Чен Ина, ніж військове. Вони стали невід'ємною частиною культу особистості, який формується навколо Кіма та його родини.

Державні ЗМІ Північної Кореї неодноразово показували, як Кім Чен Ин у дитинстві та юності їздив верхи разом із батьком Кім Чен Іром. Ці сцени стали одними з ключових елементів пропагандистської кампанії, спрямованої на підкреслення міцності та традиційності правлячої династії. 

Наприклад, у 2018 році північнокорейські медіа оприлюднили серію фотографій, на яких Кім верхи на орловському рисаку скаче засніженими схилами священної гори Пекту разом із дружиною Лі Соль Чжу та сестрою Кім Е Чжон. 

Крім того, у лютому 2023 року державні ЗМІ Північної Кореї показали, як Кім Чен Ин під час військового параду на честь 75-річчя Корейської народної армії разом із донькою Чжу Е, яку дехто вважає його ймовірною спадкоємицею, також катався верхи на орловських рисаках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини