Головна Новини Світ Росія Путін відвідає країну, де його можуть арештувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відвідає країну, де його можуть арештувати

Монголія у 2003 році ратифікувала Римський статут

29 серпня 2024, 20:15
Поділіться публікацією:

 Російський президент Володимир Путін планує 3 вересня відвідати Монголію, яка є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС). Таким чином, згідно з міжнародним правом, Монголія може затримати Путіна на підставі ордера, виданого МКС. Про це повідомляє пресслужба Кремля.

Путін відвідає країну, де його можуть арештувати

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Путін був запрошений президентом Монголії Ухнагійном Хурелсухом для участі в заходах, присвячених річниці перемоги радянських і монгольських військ над японцями на річці Халхін-Гол. Під час візиту планується підписання кількох двосторонніх угод.

Монголія, яка підписала Римський статут у 2000 році і ратифікувала його у 2003 році, зобов'язана виконувати рішення МКС, включно з ордером на арешт Путіна. У грудні 2023 року представник Монголії став суддею МКС, що підкреслює зростаючу репутацію країни на міжнародній арені.

Цей візит стане першим випадком, коли Путін відвідає країну, яка ратифікувала Римський статут.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Президент Бразилії переглянув свою думку про арешт Путіна у разі його візиту. Судова система Бразилії вирішуватиме, чи потрібно заарештовувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо він приїде на саміт G20, який пройде у цій державі наступного року. Тут важливо зважити на деталь, що Бразилія підписала Римський статут, який призвів до заснування МКС. Луїз Інасіо Лула да Сілва вже не впевнений у тому, що Путіна не буде заарештовано під час приїзду до Бразилії

 Зазначимо, раніше "Коментарі" повідомляли, що президент Бразилії Лула да Сілва заявив – якщо Володимир Путін приїде на наступний саміт у Ріо-де-Жанейро, його не заарештовуватимуть.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини