Головна Новини Світ Росія Путін випередив Україну і запропонував Моді те, що він хотів: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін випередив Україну і запропонував Моді те, що він хотів: про що йдеться

Путін заявив, що Індія має стати постійним членом Ради безпеки ООН

10 липня 2024, 12:29 comments3460
Поділіться публікацією:

Рік тому Україна ініціювала реформу Ради безпеки ООН. Тоді вона могла б запропонувати від країн, що розвиваються, включення до Ради безпеки нового постійного члена – Індії і це була б чудова ініціатива, вважає економіст Олексій Кущ.

Путін випередив Україну і запропонував Моді те, що він хотів: про що йдеться

Моді і Путін

За його словами, цю ініціативу могли б підтримати США як зближення з Делі, а РФ і Китай не змогли б виступити проти.

"Але ця ініціатива від нашого МЗС так і не пролунала. Натомість з такою ініціативою виступила РФ після зустрічі Путіна та Моді", — каже Кущ.

Таким чином, на його думку, Москва зробила безпрограшний хід. Якщо Захід від імені США, Британії та Франції погодиться, Індія запише цей результат Росії. Якщо не погодиться – це ще більше зблизить Індію та РФ і посилить БРІКС, масштабний саміт цієї організації пройде у Казані у жовтні, наголосив експерт.

"Україна могла б випередити РФ із подібною ініціативою. Але нашому МЗС не вистачило ініціативності та прозорливості. Загалом нашу політику в країнах Глобального Півдня успішною назвати, на жаль, не можна. Особливо у таких ключових країнах як Китай, Індія, Пакистан, ПАР, В'єтнам, Таїланд, Бразилія, Мексика", — зазначив Кущ.

При цьому експерт додав, що саме Глобальний Південь забезпечує зараз для РФ простір для геополітичного та геоекономічного маневру.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що прем'єр Індії 8-9 липня відвідав Москву та зустрівся з диктатором Путіним. Цей візит викликав розчарування у президента Володимира Зеленського, який дорікнув Моді в тому, що він обіймається із найкривавішим злочинцем у світі. Справа в тому, що прем'єр Індії прибув до Москви тоді, коли РФ ударила ракетою по лікарні "Охматдит". При цьому Моді все ж таки згадав про трагедію і дорікнув Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини