Головна Новини Світ Росія Путін вирішив проявити небачену щедрість до "дружніх" країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вирішив проявити небачену щедрість до "дружніх" країн

Російський диктатор зібрався позичити $17 млрд «дружнім» країнам, незважаючи на дірку в держбюджеті РФ

26 липня 2024, 23:19 comments1487
Поділіться публікацією:

У найближчі три роки Росія витратить майже 1,5 трильйона рублів або близько $17 мільярдів на державні кредити "дружнім" країнам.

Путін вирішив проявити небачену щедрість до "дружніх" країн

Путін роздає гроші союзникам. Фото з відкритих джерел

Як пишуть російські медіа, це випливає з висновку Рахункової палати на поправки до бюджету 2024 року.

Повідомляється, що цього року на позики іншим країнам РФ планує виділити 492 млрд руб., що на 30% більше, ніж було у 2023 році (378 млрд), та на 5% більше, ніж раніше закладали у фінансовий план.

Зазначається, що станом на травень російський уряд уже надав державних кредитів на 103 мільярди. У пояснювальній записці до бюджету на 2024-2026 роки міністерство фінансів РФ вказувало, що державні позики необхідні для завершення чинних проєктів та виконання зобов'язань Росії за міжурядовими домовленостями. Ще одна мета кредитів — фінансова підтримка експорту в галузях, де зберігається висока конкурентоспроможність вітчизняної продукції.

За даними Світового банку, на кінець 2022 року сукупна заборгованість іноземних держав перед Росією становила $28,9 мільярдів. За рік вона збільшилася майже на 9% або на $2,3 мільярди.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Два літаки НАТО прибули до Румунії для розвідки на кримському напрямку. Із цього приводу у ворожих інформаційних каналах РФ почалася хвиля занепокоєння. За даними порталу відстеження авіаперельотів Flightradar, літак Королівських ВПС Великобританії Boeing RC-135W Rivet Joint із позивним RRR7224 злетів з авіабази Воддінгтон у Великобританії. Також на повітрі біля узбережжя Румунії патрульний протичовновий літак Boeing P-8A Poseidon ВМС США, який прибув з авіабази НАТО Сігонелла на Сицилії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини