Головна Новини Світ Росія Путін висміяв пропозицію Гутерріша про мир: що далі буде з війною в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін висміяв пропозицію Гутерріша про мир: що далі буде з війною в Україні

Welt пише про те, що Путіна не вразила промова генсека ООН Гутерріша на саміті БРІКС

сьогодні, 06:38 comments1103
Поділіться публікацією:

Російському диктатору Володимиру Путіну не сподобалася заява генсека ООН Антоніу Гутерріша під час саміту БРІКС, у якому він закликав до миру для сектору Гази та Лівану, а також для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі Welt.

Путін висміяв пропозицію Гутерріша про мир: що далі буде з війною в Україні

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу нагадали, що під час заходу Гутерріш зокрема закликав до "справедливого миру, відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї ООН".

"Керівника Кремля Володимира Путіна промова генсека ООН не вразила — фактично він висміяв одну заяву. Формулювання Гутерріша про те, що світ може вирішувати проблеми лише разом як "глобальна родина", Путін насмішкувато заперечив. "На жаль, у сім'ях часто виникають розбіжності, скандали, суперечки за майно Іноді бувають бійки", — цитує ЗМІ слова Путіна.

ЗМІ зазначає, що поїздка генсека ООН до Росії супроводжувалася різкою критикою із боку Заходу. Знову й знову наголошувалося, що португалець поїхав до Казані, тоді як раніше на Ліванській конференції в Парижі його пов'язували лише за відео. Він також був відсутній на мирній конференції для України у Швейцарії у червні.

"Офіс генсека ООН відповів на звинувачення, заявивши, що генсек ООН також відвідував зустрічі БРІКС у минулому. Організація настільки важлива на міжнародному рівні, що нею не можна нехтувати. Також необхідно повторити вимоги справедливого миру для України в Росії", — йдеться у публікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Путін приймав найбільшу міжнародну зустріч за 32 місяці від початку повномасштабної війни проти України, щоб показати Заходу, що він не ізольований. Окрему увагу було приділено підсумковій декларації саміту БРІКС, де не обійшлося і без згадки про війну в Україні. В одному з пунктів учасники саміту згадали війну проти України та запевнили, що вони нібито підтримують виконання Статуту ООН. Які висновки з цього саміту? Чи спромоглася Росія нав'язати своє бачення світового порядку і довести Заходу, що більше не в ізоляції? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини