Головна Новини Світ Росія Путін виставив чергову претензію Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін виставив чергову претензію Україні

Президент РФ вважає, що все майно, що залишилося за кордоном після розпаду СРСР мало дістатись Росії, яка розрахувалася за зовнішніми боргами Союзу

13 грудня 2021, 07:20 comments3762
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в тому, що країна нібито досі не передала Росії закордонне майно, яке залишилося після розпаду СРСР. Росія сама розрахувалася за всіма зовнішніми боргами СРСР. Як передає видання "Коментарі", слова Путіна передає ТАРС.

Путін виставив чергову претензію Україні

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

За словами російського президента, у 90-ті роки фінансова допомога ззовні була необхідна Росії для того, щоб закривати низку важливих питань. Тому Москва опинилася в ситуації, коли просто неможливо було не взяти борги. Крім того, підкреслив Володимир Путін, Росія погодилася 1993 року піти на те, щоб розрахуватися за всіма зовнішніми боргами вже неіснуючого СРСР. Путін уточнив, що Росія втратила свої фінансові заощадження, розрахувавшись за всі колишні радянські республіки.

Щоправда, потім Путін пояснив, що в Росії не прокинулися якісь гуманістичні спонукання. У Кремлі це робили, бо сподівалися, що колишні республіки Радянського Союзу, які здобули незалежність, потім передадуть Москві закордонні активи, які належали їм, доки вони входили до складу Радянського Союзу.

Президент РФ зазначив, що Росія, зі свого боку, виконала всі взяті на себе зобов'язання, борги всі були закриті, а ось серед республік виявилося чимало таких, що не передали Росії активи, що належали СРСР. Путін назвав Україну однією з таких республік, уточнивши, що держава досі не передала активи за кордоном, якими раніше володів Союз.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Банковій запевняють, що Байден підтримав прямі переговори Путіна та Зеленського. Про це американський президент сказав особисто президенту Зеленському під час їхньої телефонної розмови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини