Головна Новини Світ Росія Путін визнав – «спецоперація» пішла не за планом – кому диктатор адресував своє послання
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін визнав – «спецоперація» пішла не за планом – кому диктатор адресував своє послання

Україна, у свою чергу, вже продемонструвала, що нові погрози Путіна для неї нічого не змінюють, і російська армія знищуватиметься на її території

21 вересня 2022, 10:27 comments1417
Поділіться публікацією:

Експерти продовжують аналізувати спеціально для видання "Коментарі" сьогоднішнє путінське звернення, в якому він оголосив часткову мобілізацію в РФ, погрожував ядерною зброєю, а також фактично анонсував анексію українських територій після порції псевдореферендумів.

Путін визнав – «спецоперація» пішла не за планом – кому диктатор адресував своє послання

Російські війська. Фото: Генштаб ЗСУ

Чекатимемо на реакцію Заходу і сподіватимемося, що підтримка з боку союзників навпаки збільшиться

Андрій Сухарина, політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва зазначає:

"Вище російське керівництво, по суті, вперше визнало, що їхня "спеціальна військова операція" (СВО) йде не за планом. Оголошення мобілізації свідчить, що у Кремлі дуже розчаровані результатами, оскільки раніше неодноразово заявляли, що мобілізації в РФ не буде".

Аналітик упевнений, що значна частина російського суспільства донедавна вірила, що події "розвиваються за геніальним планом Путіна". Виявилося – ні.

"Щодо псевдореферендумів – це очікувана політика підняття ставок орієнтована не так на Україну, як на колективний Захід, – вважає Андрій Сухарина. – Влаштовуючи ядерний шантаж, Кремль таким чином сподівається змусити Україну домовлятися через побоювання Заходу щодо подальшої ескалації. Україна, у свою чергу, продемонструвала, що для неї це нічого не змінює, а російські війська будуть знищуватись на всій території нашої країни, зокрема в Криму. Атаки на військові об'єкти окупантів там уже були. Так само як і атаки на військові цілі на території Росії поряд з українським кордоном".

Тому, підсумовує експерт, чекатимемо на реакцію Заходу і сподіватимемося, що підтримка з боку союзників навпаки збільшиться, а такий шантаж не буде успішним.

Часткова мобілізація, закон про яку вже опубліковано – стандартне поповнення запасів живої сили армії агресора

На думку політичного аналітика Павла Нусса, як і передбачалося, це путінське звернення адресовано не Україні, а США, ЄС та іншим союзникам.

"Це звернення адресоване й зляканому безпорадності збройних сил РФ населенню – з одного боку, і до військовозобов'язаних громадян, які вимушено втекли з Росії, – з іншого. Все інше прогнозовано, – вважає експерт. – І ядерний шантаж, і "гарантії безпеки проведення референдумів" на територіях "ЛДНР", Херсонській та Запорізькій областях, і весь інший істеричний вереск диктатора, що вижив з розуму, — прогнозувалося і жодному здоровому глузду не відповідає".

Павло Нусс робить такі висновки.

1. Про жодні "гарантії безпеки проведення референдумів на територіях ЛДНР, Херсонській та Запорізькій областях" не може бути й мови, тому що для цього будуть потрібні додаткові сили, яких у РФ немає. Висадка десанту реальна, але також скрутна. Єдиний шлях – ядерний шантаж із метою стримування контрнаступу. Не спрацює.

2. Часткова мобілізація, закон про яку вже на даний момент опубліковано – стандартне поповнення запасів живої сили армії агресора, яка зазнала поразки та зазнала колосальних втрат в Україні.

"Звичайно, це попередні висновки, вони можуть бути відкориговані. Але поки що картина виглядає саме під таким кутом", – констатує аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія знову вночі атакувала ЗАЕС: пошкоджено один енергоблок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини