Головна Новини Світ Росія Путін влаштував чистки у своєму Міноборони: хто потрапив під його руку
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін влаштував чистки у своєму Міноборони: хто потрапив під його руку

Останні кроки Путіна свідчать про те, що він має більшу впевненість щодо своїх перспектив на полі бою

26 травня 2024, 18:20
Поділіться публікацією:

Періодичні обурення через некомпетентність та корупцію у верхівці армії РФ перешкоджають військовим зусиллям президента РФ Володимира Путіна з початку його вторгнення до України.

Путін влаштував чистки у своєму Міноборони: хто потрапив під його руку

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Про це пише The New York Times.

На кожному кроці російський президент уникав будь-яких серйозних публічних кроків, які могли б бути розцінені як підтвердження критики, зберігаючи свого міністра оборони та старшого генерала на їхніх посадах, змінюючи командирів на полі бою та здійснюючи інші дії нижче в ланцюгу командування.

Тепер, коли криза на полі бою загострилася, а Євгеній Пригожин загинув, Путін почав діяти, змінивши міністра оборони вперше за понад десять років та допустивши арешти через корупцію серед високопосадовців міністерства.

"Ці кроки започаткували найбільшу реформу в Міністерстві оборони Росії з початку вторгнення та підтвердили перевагу пана Путіна уникати великих, оперативних змін у розпал кризи, а замість цього діяти в менш помітний час за власним вибором", - мовиться в повідомленні.

Останні кроки лідера Кремля свідчать про те, що він відчуває більшу впевненість у своїх перспективах на полі бою в Україні та у своїй політичній владі на початку свого п’ятого президентського терміну, зазначають експерти.

Російські війська досягають успіхів в Україні, захоплюючи території навколо Харкова та в регіоні Донбасу, у той час як Україна стикається із затримками допомоги від Сполучених Штатів і обмеженими запасами боєприпасів і особового складу. Керівництво Кремля налаштоване оптимістично.

"Вони, швидше за все, вважають ситуацію в силах достатньо стабільною, щоб покарати декого у військовому керівництві за її попередні невдачі", — сказав Майкл Кофман, експерт з російської армії та старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир.

Старша наукова співробітниця Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот зазначила, що арешти високопосадовців навряд чи викорінять масштабну корупцію в армії РФ, але вони можуть змусити вищих чиновників двічі подумати перед крадіжкою у великих розмірах, принаймні на певний час.

Генерал-майор Іван Попов, високопоставлений російський воєначальник, який очолював сили, що стримували контрнаступ України, висловив невдоволення російському військовому керівництву. Нещодавно його затримали за звинуваченням у шахрайстві. За словами його адвоката, він заперечує свою провину.

"Суть у тому, що війна оголила безліч різних проблем — корупцію, некомпетентність і відкритість до публічних проявів непокори, - які керівництво країни вважає за необхідне розв'язати", — сказав Семюел Чарап, старший політолог із RAND Corporation. "Зараз дуже вдалий час для цього, тому що на полі бою немає короткострокового гострого ризику".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія готує пастку Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини