Головна Новини Світ Росія Путін вмиває руки: на кого Кремль перекладає відповідальність за події у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вмиває руки: на кого Кремль перекладає відповідальність за події у Курській області

Аналітики ISW вважають, що Путін намагається відмежуватися від негативних наслідків операції ЗСУ у Курській області

13 серпня 2024, 11:14 comments1256
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області та перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на інших російських представників влади та військових. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін вмиває руки: на кого Кремль перекладає відповідальність за події у Курській області

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Путін продовжує представляти себе ефективним та обізнаним менеджером ситуації вздовж українсько-російського кордону та перекладати відповідальність за поточні проблеми у відповідь на українське вторгнення у цьому районі на інших російських військових та чиновників", – йдеться у звіті.

12 серпня Путін провів нараду з російськими військовими, силовиками, представниками федеральних та регіональних органів влади щодо ситуації у Білгородській, Брянській та Курській областях, під час якої поставив завдання російським військовим та силовим структурам у Курській області та дав свою оцінку політичній ситуації, пов'язаній із вторгненням України у Росію.

Путін дорікнув в.о. губернатора Курської області Олексія Смирнова за те, що він обговорював питання, які, на думку Путіна, стосуються виключно компетенції Міністерства оборони Росії, і доручив Смирнову говорити лише про соціально-економічну ситуацію в Курській області.

Зазначається, що Путін також відреагував на заяву першого віце-прем'єра Дениса Мантурова про те, що "всі інші питання під контролем", зазначивши, що Мантуров не торкнувся кількох ключових соціальних питань.

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков звернувся до Путіна з прямим проханням реалізувати певну соціальну політику для допомоги громадянському населенню Білгородської області, але Гладков та губернатор Брянської області Олександр Богомаз уникли гніву Путіна, не коментуючи військові питання.

"Твердження Путіна про те, що кожен чиновник несе лише одну відповідальність, контрастує з його спробою виставити себе здатним контролювати та компетентно розуміти політичну, соціально-економічну та військову ситуацію вздовж міжнародного кордону", – йдеться у звіті.

Також повідомляється, що Кремль опублікував відеозаписи та тексти доповідей голів Брянської, Білгородської та Курської областей Путіну про проблеми, з якими зараз стикається російська регіональна влада — ймовірно, для того, щоб публічно подати глав регіонів як відповідальних за ці проблеми, які потребують допомоги Путіна. Проте Кремль не опублікував відеозапису чи тексту тієї частини зустрічі, на якій російські військові та силовики, ймовірно, доповідали Путіну.

"Рішення Кремля опублікувати відеозапис, на якому Путін лає вищих російських чиновників, ймовірно, є попередженням іншим російським чиновникам утриматися від коментарів щодо українського вторгнення до Росії", — зазначають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США відповіли, чи справді ЗСУ йдуть уперед у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини