Головна Новини Світ Росія Путін втрачає довіру до свого оточення: кого призначає на найвищі посади
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін втрачає довіру до свого оточення: кого призначає на найвищі посади

У ЗМІ з'явилася інформація, що Володимир Путін підвищив дочку свого двоюрідного брата Ганну Цивільєву на посаді державного секретаря Міністерства оборони

28 серпня 2024, 12:00 comments1581
Поділіться публікацією:

Призначення племінниці Путіна на високу посаду у військове міністерство викликало критику навіть із боку російської преси. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у X (Twitter).

Путін втрачає довіру до свого оточення: кого призначає на найвищі посади

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці зазначили, що 17 серпня російські ЗМІ повідомили, що Володимир Путін підвищив дочку свого двоюрідного брата (часто звану племінницею) Ганну Цивільову до посади державного секретаря міністерства оборони.

Раніше Цивільєва була призначена заступником міністра оборони, і у червні 2024 року вона зберегла цю посаду. На посаді державного секретаря Цивільєва вищий за звичайного заступника міністра оборони (яких ще сім) і відповідає за відносини відомства із законодавчим органом та іншими державними органами, йдеться у повідомленні.

За інформацією британської розвідки, до 2023 року Цивільєва не мала відомого минулого чи ставлення до питань оборони. Вона здобула освіту психіатра, перш ніж заробляти гроші в низці компаній з постачання медичних товарів. 2023 року вона стала головою державного фонду підтримки "Захисники Вітчизни", який організовував збори на війну проти України.

Цивільєва одружена з міністром енергетики Росії Сергієм Цивілєвим.

"Призначення Цивілєвої в червні викликало стриману критику з боку російської преси за кумівство, яке піддало випробуванню навіть російську терпимість до корупційної практики. Існує реальна можливість, що її подальше піднесення свідчить про зростаючу ізольованість російської еліти", — зазначають у Міноборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - британська розвідка дізналася, який месенджер вирішила заблокувати Москва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини