Головна Новини Світ Росія Путін вважає «ядерну зброю» зброєю богів: у кого шукає благословення на її використання
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вважає «ядерну зброю» зброєю богів: у кого шукає благословення на її використання

Путін їздив в Монголію, щоб нібито отримати благословення на використання ядерної зброї

5 вересня 2024, 12:03
Поділіться публікацією:

2 вересня кремлівський диктатор Володимир Путін прибув із офіційним візитом до Монголії, де його зустріли з усіма почестями — червона доріжка, квіти та зустріч із президентом Ухнаагійном Хурелсухом. Російський лідер подякував за запрошення та провів зустрічі з місцевими лідерами. Проте, як відзначив в ефірі 24 каналу російський опозиційний політтехнолог Аббас Галлямов, цей візит мав не лише офіційний характер.

Путін вважає «ядерну зброю» зброєю богів: у кого шукає благословення на її використання

Володимир Путін

По-перше, говорить Галлямов, Путін намагався показати і росіянам, і Заходу, що Росія не перебуває в ізоляції. Таким чином він прагнув спростувати твердження про міжнародне виключення Росії. На думку Галлямова, це важливо для громадської думки, адже росіяни бояться залишитися відокремленими від світу, що може призвести до депресії. Водночас у російських соцмережах почали обурюватися, чому Путін поїхав у Монголію, коли в Курській області ситуація залишається складною.

Друга мета візиту, говорить російський експерт, полягала в тому, щоб показати, що Міжнародний кримінальний суд не має жодного впливу. Монголія ратифікувала Римський статут, що означає можливість арешту Путіна, однак вона не скористалася цією можливістю. Як зауважив Галлямов, для підписання документів могла б поїхати й делегація, але Путін вирішив зробити це особисто.

Третя ціль пов'язана з чутками в Кремлі про фінансування братами Ковальчуками проєктів, пов'язаних із пошуком "містичних коренів" у Монголії. Попри свою формальну належність до РПЦ, Путін нібито шукає духовних благословень для використання ядерної зброї, вважаючи її "зброєю богів". За даними Галлямова, Путін зустрічався з монгольськими ламами та отримав їхнє благословення, що нібито розв'язує йому руки для можливого застосування ядерної зброї.

Галлямов додає, що, попри спекуляції навколо можливого застосування ядерної зброї, Путін часто виглядає рішучим, але насправді ухвалює рішення дуже повільно. Зокрема, він довго не наважувався на передислокацію військ з Донбасу до Курщини або на звільнення Сергія Шойгу. Галлямов вважає, що ядерна зброя може залишитися лише засобом залякування і не буде використана найближчим часом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що знайдено секретну базу ядерних ракет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини