Головна Новини Світ Росія Путін, як і раніше, хоче уникнути мобілізації в Росії, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін, як і раніше, хоче уникнути мобілізації в Росії, – ISW

Путін хоче збільшити чисельність російської армії без оголошення масової мобілізації

26 серпня 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Указ президента Росії Володимира Путіна про збільшення армії до 2 мільйонів – зайве підтвердження того, що Кремль відмовляється називати спецоперацію в Україні повномасштабною війною, оголошуючи загальну мобілізацію в Росії. Найближчим часом наказу про масову мобілізацію точно не буде. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські військові аналітики Інституту дослідження війни.

Путін, як і раніше, хоче уникнути мобілізації в Росії, – ISW

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Військові експерти сумніваються, що указ Путіна буде виконано, адже поповнення російської армії відбувається з великими труднощами. І якщо в Росії вдасться призвати більше 1 150 000 солдатів, то це вже буде великим успіхом. Історично російські збройні сили не досягали поставленої мети за кінцевою чисельністю. Наприклад, у 2022 році до повномасштабного вторгнення до російської армії налічувалося лише близько 850 тисяч військовослужбовців — значно менше за номінальну кінцеву чисельність у понад мільйон осіб.

Росія може використати осінній заклик у жовтні 2022 року, який має залучити близько 130 тисяч осіб, щоб заповнити російські втрати, які обчислюються десятками тисяч убитими та тяжко пораненими. Кремль може використовувати додаткову кінцеву чисельність для формального включення до складу російських збройних сил "ЛДНР" та/або нових російських добровольчих підрозділів, які формально не входять до складу російських збройних сил. Чисте збільшення бойової могутності Росії у разі буде дуже невеликим.

Аналітики відзначають, що чисті навчальні можливості Росії, ймовірно, знизилися з 24 лютого, оскільки Кремль направив навчальні підрозділи для участі в бойових діях в Україні, і ці навчальні підрозділи, як повідомляється, зазнали втрат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готується оголосити фейкові референдуми : чи наважиться Путін на цей крок – яка головна мета.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини