Головна Новини Світ Росія Путін заявив, що готовий надати політичний притулок Порошенку у Росії: той відповів
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін заявив, що готовий надати політичний притулок Порошенку у Росії: той відповів

Президент Росії Володимир Путін публічно в іронічній формі звернувся до п'ятого президента України Петра Порошенка

8 лютого 2022, 07:48 comments1219
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", під час спільної прес-конференції президента Росії Путіна та президента Франції Емманюеля Макрона російський президент вирішив потролити п'ятого президента України Петра Порошенка, заявивши, що Росія готова надати тому політичний притулок.

Путін заявив, що готовий надати політичний притулок Порошенку у Росії: той відповів

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

Володимир Путін відповів, що він ніколи не приховував, що між ним та Порошенком було і є дуже багато розбіжностей, зокрема щодо питань Донбасу та Криму, де, на думку Путіна, п'ятий президент України наробив багато зайвого. Але при цьому Путін зазначив, що він розуміє, які цілі має чинна влада в Україні, тому, якщо потрібно, то він готовий сприяти тому, щоб у РФ Порошенку було надано політичний притулок.

Цікаво, що такі слова викликали посмішку у президента Франції Макрона, який зрозумів сарказм російського президента.

Не забарилася і реакція самого Петра Порошенка на таку пропозицію від Путіна. Він відповів у Facebook, що після слів Путіна підтвердилося його припущення, яке виникло раніше про те, що, займаючись політичними переслідуваннями українська влада хоче зробити подарунок саме Путіну. Сказане Путіним на прес-конференції у Москві це ще раз підтвердило.

Порошенко порадив президенту України Зеленському перестати подавати нові приводи для радості Путіну, а самому Путіна дав пораду не пхати носа у внутрішні українські справи.

За словами Петра Порошенка, споконвічна російська практика "піклуватися" про українських політиків закінчилася, коли він у 2014 році став президентом України. Наразі цю практику вже не повернути.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні ЗМІ "зливають" мрії Путіна по Україні: експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чому на Заході не перестають нагнітати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини