Головна Новини Світ Росія Путін заявив, що США можуть пошкодувати про використання долара в якості санкційної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін заявив, що США можуть пошкодувати про використання долара в якості санкційної зброї

Російський президент заявив про плани шукати альтернативу долару

5 червня 2021, 20:38
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ не хоче припиняти використовувати долар, звинувативши США в використанні домінування валюти для санкцій і попередивши, що ця політика може відбитися на Вашингтоні. Про це пише Bloomberg.

Путін заявив, що США можуть пошкодувати про використання долара в якості санкційної зброї

Путін прокоментував можливу відмову від долара

"Росія повинна прийняти інші способи оплати, тому що США використовують свою національну валюту для різних видів санкцій", — заявив Путін пізно ввечері в п'ятницю в Санкт-Петербурзі на відеоконференції з представниками міжнародних медіа-організацій.

Розрахунки в національних валютах з іншими країнами в таких областях, як оборонні продажу і скорочення валютних резервів, що зберігаються в доларах, в кінцевому підсумку завдадуть шкоди США, оскільки домінування долара знижується, заявляє Путін.

Російський президент виступив на наступний день після того, як РФ оголосила, що виключить долар зі свого нафтового фонду, щоб зменшити вразливість до санкцій, що в значній мірі є символічним кроком, оскільки перехід в резерви центрального банку буде відбуватися в рамках резервів. Росія протягом багатьох років безуспішно намагалася відійти від долара на тлі міжнародних санкцій у зв'язку з анексією Криму в 2014 році і підтримкою сепаратистів на сході України, а також у зв'язку з передбачуваними кібератаками, втручанням у вибори США і шпигунськими операціями.

Коментарі російського лідера прозвучали напередодні його першої зустрічі на вищому рівні з президентом США Джо Байденом в Женеві 16 червня. Похваливши Байдена як одного з найдосвідченіших лідерів в світі, Путін заявив, що не очікує прориву у відносинах з США на переговорах.

Раніше "Коментарі" писали, звідки Росія подає воду до Криму .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кот Бегемот

5 червня 2021, 21:50

Плешивый еще не понял, что скоро все в Московии будут расчитываться в юанях...


Новини