Головна Новини Світ Росія Путін збирається до Китаю: у Кремлі розповіли про мету візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін збирається до Китаю: у Кремлі розповіли про мету візиту

У Росії вважають, що настав сприятливий час для розвитку відносин з Китаєм

12 липня 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

В ході саміту НАТО, що  зараз проходить  у Вільнюсі, в Кремлі  повідомили, що Володимир Путін найближчим  часом вирушить до КНР  на переговори з Сі Цзіньпіном, "щоб скористатися хорошою динамікою зв'язків". 

Путін збирається до Китаю: у Кремлі розповіли про мету візиту

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Як інформують пропагандистські ЗМІ РФ, про  майбутній візит Путіна в Китай  повідомив  кремлівський спікер  Дмитро Пєсков на своїй щоденній пресконференції, що відбулась 12 липня.

"Візит Путіна стоїть на порядку денному, точний час ще не визначений. Зараз абсолютно сприятливий час для збереження високої динаміки розвитку російсько-китайських двосторонніх відносин", — пояснив  Пєсков. 

Також він  наголосив, що співпраця РФ  і Китаю ніколи не буде спрямована проти третіх країн, тільки для  користі російського і китайського народів, і це в той час, коли РФ вже  більше як рік  веде криваве вторгнення  в Україні.

Пєсков розповів  що  під час візиту Путіна до КНР  будуть розглядатись  зрозумілі та "досить об'ємні" питання - двостороння торгівля, економічне співробітництво, глобальна та регіональна ситуація.

Прессекретар Кремля продовжив, що РФ і КНР  досягли схожих поглядів на  міжнародні  відносини,  тому є  гарні  перспективи для "подальших дискусій і конструктивної взаємодії". 

За словами російського сенатора Андрія Денисова, представник Комітету з міжнародних справ розповів  перед цим  з китайської столиці  журналістам агентства ТАСС, що Сі  повідомив голову Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентину Матвієнко, що чекає Путіна в жовтні.

 Важливо, що в березні  цього року під час  свого візиту  до Росії китайський лідер ознайомив  Путіна зі своєю  мирною  ініціативою з 12 пунктів і, як інформувала Financial Times,  при цьому, переконати  російського  президента  від використання ядерного арсеналу. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Путіна раптово підтвердили розмову з директором ЦРУ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини