Головна Новини Світ Росія Путін збирається позбутися тих, хто йому брехав: російську армію чекають великі зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін збирається позбутися тих, хто йому брехав: російську армію чекають великі зміни

Огризко зазначає, що арешт заступника міністра оборони РФ може свідчити про намір відправити Шойгу у відставку.

7 травня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Недавно в Росії арештували одного із заступників Шойгу, підозрюючи в хабарництві. Через так зване  перепризначення Путіна потрібно  призначати й нових урядовців, це дуже зручно — позбутись тих, хто з тих чи  інших причин  кремлівський режим тепер не влаштовує. Про це, відповідаючи на запитання "Главреда", розповідає  екс-міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко.

Путін збирається позбутися тих, хто йому брехав: російську армію чекають великі зміни

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Люди в погонах говорили Путіну про "Київ за три дні, а Україну — за три тижні", тож зараз у нього буде гарна можливість позбутись тих, хто йому відверто брехав", — говорить дипломат.

Огризко підкреслив, що війна показує, наскільки є корумпованою і непідготовленою армією РФ (незважаючи на раніше висловлювану думку про її друге місце у світі).  

"Думаю, це буде не перший випадок, але в контексті майбутніх змін в уряді РФ такі історії дають підстави для реакції. Мовляв, ми ж не можемо терпіти, що в російській армії крадуть мільярдами", — пояснює колишній український посадовець.

Ще Огризко  впевнений, що така доля може спіткати й керівника російського Міністерства оборони Сергія Шойгу.

"Тому що спалюючи заступників Шойгу, Путін дає розуміння суспільству, що там усе погано, і самого Шойгу треба замінити. І затримання його заступника — привід розібратися з міністром оборони", — продовжив експерт.

Проте  росіянам абсолютно байдуже, ким його замінять.

"Хоч барана з рогами замість нього поставлять, скажуть, що він міністр оборони, і росіяни будуть цьому радіти, тому що довіряють усьому, що робить Путін. У Росії немає громадянського суспільства, і тому Путіну нема чого боятися, як це відбувається в демократичних країнах. Тому Путін може робити все, що він хоче, і це буде сприйнято. Тим більше, що пропагандистський апарат працює на всі 100 відсотків", — завершив експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін дав абсурдне доручення новому уряду

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини