Головна Новини Світ Росія Путін зібрався в Китай після своєї «інавгурації». Про що свідчить цей крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зібрався в Китай після своєї «інавгурації». Про що свідчить цей крок

Російський диктатор Володимир Путін у травні після своєї так званої інавгурації відвідає Китай. Як відзначив в ефірі Freedom директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, це свідчить про залежність РФ від Китаю

26 квітня 2024, 17:21
Поділіться публікацією:

Буквально одразу після своєї так званої інавгурації, яка має відбутися 7 травня, кремлівський диктатор Володимир Путін відвідає Китай. Цю інформацію буквально вчора він підтвердив особисто.

Путін зібрався в Китай після своєї «інавгурації». Про що свідчить цей крок

Путін і Сі

На думку Ігоря Семиволоса, поїдка Путіна в Китай є яскравим свідченням залежності Москви від Пекін. За його словами, Китай є, дійсно, вкрай важливим для Російської Федерації.

"Сам факт візиту Путіна до Китаю свідчить про його серйозну залежність від китайської економіки",
— відзначив експерт.

Семиволос додав, що в Кремлі прекрасно розуміють, що санкції проти РФ можуть бути ефективними лише тоді, коли їх буде дотримуватися КНР. Саме тому, кремлівський диктатор хоче не допустити того, щоб Китай дотримувався введених проти РФ санкцій.

При цьому Семиволос додав, що наразі не зрозуміло, чи готовий вводити Захід санкції проти Китаю за те, що він допомагає Росії. За його словами, наразі все відбувається на рівні розмов та погроз. Чи будуть вони реалізовані в майбутньому зможе показати тільки час, підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова Дерджепу США Ентоні Блінкен прибув в Китай. Там він закликав Пекін зупинити постачання товарів так званого подвійного призначення в Росію, оскільки Кремль їх використовує для виготовлення зброї, зоб продовжувати свою невмотивовану агресію в Україні. При цьому Блінкен пригрозив ввести проти Китаю санкції, якщо цього зроблено не буде.

Втім, в Китаї категорично відкидають всі звинувачення у постачанні товарів подвійного призначення в Росію. Там підкреслюють, що Пекін не підтримує ні одну із сторін війни в Україні, і жодній із них не допомагає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини