Головна Новини Світ Росія Путін зібрався в Туркменістан: МЗС України закликало його заарештувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зібрався в Туркменістан: МЗС України закликало його заарештувати

Путін на якого виданий ордер на арешт Міжнародного кримінального суду.

10 жовтня 2024, 23:40
Поділіться публікацією:

 11 жовтня президент Росії Володимир Путін планує відвідати Туркменістан для участі в міжнародному форумі, присвяченому 300-річчю видатного туркменського поета Магтимгули Фрагі. У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ України висловило сподівання на арешт Путіна під час його візиту.

Путін зібрався в Туркменістан: МЗС України закликало його заарештувати

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

МЗС України нагадало, що Путін є воєнним злочинцем, на якого Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт через незаконне примусове переміщення українських дітей до Росії.

У заяві міністерства зазначено, що це лише один із багатьох злочинів керівництва Кремля. Путін та його оточення несуть відповідальність за агресію проти України, воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид, вбивства, тортури, зґвалтування, мародерство та обстріли цивільної інфраструктури. Усі ці дії вчинені російськими військами на українській території, і винні мають постати перед судом за скоєні злочини проти українського народу.

"Це лише один з цілої низки злочинів верхівки Кремля. Путін і його поплічники несуть відповідальність за злочин агресії проти України, воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид, вбивства, тортури, зґвалтування, мародерство, обстріли цивільної інфраструктури та інші звірства, вчинені російськими окупантами на території України. Всі вони мають постати перед правосуддям за злочини, скоєні проти українського народу", — йдеться в заяві.

МЗС також наголосило на щоденних варварських атаках російських агресорів на українські міста та села, що спричиняє руйнування цивільної інфраструктури та загибель мирного населення.

 "Закликаємо всі країни, які цінують людське життя, міжнародне право та Статут ООН, утримуватися від проведення спільних заходів за участі Путіна, який розв’язав війну в Європі в масштабах, незнаних із часів Другої світової війни, та чиї руки по лікоть у крові. Звертаємося до всіх держав і міжнародних організацій із закликом докласти максимальних зусиль для ефективної реалізації Формули миру як єдиного дієвого шляху до завершення російської агресії та відновлення всеохоплюючого, справедливого та тривалого миру в Україні та на європейському континенті", — підсумували в МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін оновив цілі у війні проти України

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини