Головна Новини Світ Росія Путін змінює фундаментальні аспекти війни, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін змінює фундаментальні аспекти війни, - ISW

Кремль готується до тривалої війни. Заходу нічого не залишається як продовжувати підтримувати України - і робити це швидко

16 січня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Американський Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує, що Росія, ймовірно, готує низку дій, щоб протягом наступних шести місяців повернути ініціативу у війні проти України і покласти край нинішній низці операційних успіхів України, пишуть "Коментарі".

Путін змінює фундаментальні аспекти війни, - ISW

Очільник РФ не змінив своїх цілей у війні, але змінює фундаментальні аспекти підходу. Фото ТСН

"Путін і високопосадовці Кремля продовжують повторювати, що Росія не відмовилася від своїх максималістських цілей, попри поразки на полі бою. Хоча Путін не змінив своїх цілей у війні, з’являються докази того, що він змінює фундаментальні аспекти підходу Росії до війни, застосовуючи кілька нових напрямків зусиль", – йдеться в повідомленні ISW.

В інституті заявили, що помітно одразу кілька таких нових підходів, які, ймовірно, мають на меті підтримати рішучі дії Росії в наступні шість місяців:-        Кремль посилює коротко- і довгострокові зусилля задля нарощування сил.

-        Армія РФ зберігає мобілізований персонал для майбутнього використання – раніше вони на швидку відправляли непідготовлених бійців на фронт.

-        Усіма потугами країна-агресорка намагається відновити свою оборонно-промислову базу.

-        Путін рецентралізує контроль над воєнними діями в Україні під керівництвом Міністерства оборони. Прикладом тому — призначення начальника Генерального штабу Валерія Герасимова командувачем воєнних дій. Кремль також відновлює початкове планування війни та із запізненням намагається виправити недоліки командної структури.

-        Російська пропаганда посилює формування російського інформаційного простору для підтримки війни.

В ISW наголосили, що підготовка Кремля до ймовірних рішучих стратегічних дій у 2023 році не виключають його зусилля зі створення умов для затяжної війни. За підсумками американських аналітиків, російські війська залишаються небезпечними, відтак Україна потребує постійної "своєчасної підтримки Заходу", щоб належним чином підготуватися до російських дій у 2023 році.

"Західним союзникам України потрібно буде продовжувати підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, навіть якщо рішучі дії Росії в 2023 році проваляться, оскільки Кремль все одно готується до тривалої війни. Захід повинен продовжувати підтримувати зусилля України з перемоги над вторгненням Росії — і робити це швидко", – йдеться у звіті.

Як писали "Коментарі", екскомандувач ЗС США визнав, що його прогноз щодо виходу України на рубежі 24 лютого провалився. Американський генерал зазначив, що перша причина, чому ВСУ не вдалося суттєво просунутися, деокупувавши свої території – це відсутність в української армії далекобійних ракет ATACMS. Друга причина  – це кількість жертв серед загарбників, на яку пішло російське керівництво. Кремль показав, що він готовий просто закидати позиції ЗСУ гарматним м'ясом, не побоюючись, що втрати зростуть у рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини