Головна Новини Світ Росія Путін знайшов несподіваних винних у тому, що в Росії дефіцит електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знайшов несподіваних винних у тому, що в Росії дефіцит електроенергії

Володимир Путін звинуватив майнерів криптовалют у використанні великих обсягів електроенергії. За словами Путіна, це спричинило вимкнення світла у деяких регіонах Росії.

18 липня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін визнав, що у деяких регіонах РФ існують проблеми з дефіцитом електроенергії. За словами Путіна, причиною цього став майнінг криптовалют, тому у Кремлі доручили врегулювати сферу цифрових валют. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін знайшов несподіваних винних у тому, що в Росії дефіцит електроенергії

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

17 липня Путін виступив на нараді з економічних питань та заявив, що майнери здійснюють безконтрольне використання електроенергії, чим створюють небезпеку та дефіцит потужностей.

"Неконтрольоване зростання споживання електроенергії для видобутку криптовалют може призвести до дефіциту потужності в окремих регіонах. І це вже відзначається в Іркутській області, Бурятії, Забайкальському краї", – сказав Путін.

Російський диктатор назвав це серйозною проблемою, яка може мати наслідки для підприємств та жителів міст і сіл. 

"Очевидно: якщо не буде вільної потужності, якщо її "заберуть" так звані майнінгові ферми, то нові підприємства, житлові квартали, соціальні об'єкти зіткнуться з перебоями постачання, з нестачею енергії", – заявив Путін.

Путін наголосив, що потрібно взяти під контроль майнінг криптовалют валют у РФ, зокрема встановити тарифи та податки на криптовалюти та їх видобуток.

Зазначимо, що у липні в деяких регіонах РФ почали вимикати світло, зокрема це стосується Забайкальського краю, Іркутської області, Бурятії та Криму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Криму окупаційна влада РФ назвала причину, чому на півострові постійні відключення світла.

Також "Коментарі" писали про те, коли в Україні перестануть вимикати світло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини