Головна Новини Світ Росія Путін знайшов постійного покупця на санкційну російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знайшов постійного покупця на санкційну російську нафту

Імпорт російської нафти в Китай виріс на 23,8%

21 березня 2023, 22:05
Поділіться публікацією:

В час повномасштабної  війни в Україні  та дії масових антиросійських санкцій, держава-агресор  імпортувала найбільше своєї нафти до Китаю за період з січня по лютий.  Як  інформує  Reuters,  Російська Федерація змістила навіть  Саудівську Аравію на друге місце в обсягах  поставок нафти.

Путін знайшов постійного покупця на санкційну російську нафту

Імпорт російської нафти в Китай виріс на 23,8% (фото з відкритих джерел)

Журналісти стверджують, що  постачання  російської нафти в Китай виросло на 23,8%, це тільки за два місяці.

За інформацією  митниці, за вказаний період цього року РФ  імпортувала в Китай 15,68 млн тонн нафти, або 1,94 млн барелів на добу, що на 23,8% більше, ніж було за аналогічний  період  минулого року.

Постачання  нафти від імпортерів з  Саудівської Аравії, що раніше виступала  найбільшим постачальником в  Китай, за  результатами  минулого року, за двомісячний період склав 13,92 млн тонн, або 1,72 млн барелів на добу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що російська нафта Urals торгується нижче лімітів G7. Нафти марки Urals у п'ятницю коштувала близько 38 доларів за барель. Ця вартість — значно нижча від ліміту, встановленого Групою семи — після санкцій ЄС, спрямованих знизити доходи Кремля від продажу чорного золота. Іноземне видання покликається на дані, надані Argus Media. Так, російський сорт нафти Urals коштував 37,80 доларів за барель у порту Балтійського моря Приморськ. Разом з тим сорт Brent того ж дня торгувався на рівні більш, ніж вдвічі вищому — 78,57 доларів. У виданні припускать, що головним фактором зниження ціни стала втрата європейського ринку, яка змусила росію йти на поводу в Китаю та Індії. Складно зрозуміти, як росія може відреагувати на такі низькі ціни, зазначають автори видання.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини