Головна Новини Світ Росія Путін знайшов пояснення блекаутам у регіонах: до такого не додумався би ніхто
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знайшов пояснення блекаутам у регіонах: до такого не додумався би ніхто

Виявляється, жителі російських регіонів сидять без світла через дії «добувачів криптовалют»

17 липня 2024, 14:41 comments2594
Поділіться публікацією:

Як заявив кремлівський диктатор Володимир Путін, неконтрольоване зростання споживання електроенергії для видобутку криптовалюти може призвести до дефіциту потужності в окремих регіонах.

Путін знайшов пояснення блекаутам у регіонах: до такого не додумався би ніхто

Володимир Путін

За його словами, дефіцит потужностей вже спостерігається в Іркутській області, Бурятії, Забайкальському краї. Путін назвав це питання гострим і таким, яке загрожує серйозними наслідками для підприємств, систем ЖКГ, конкретних міст та селищ.

"Очевидно: якщо не буде вільної потужності, якщо її буде "вибрано" так званими майнінговими фермами, то нові підприємства, житлові квартали, соціальні об'єкти зіткнуться з перебоями поставок, з нестачею електроенергії, а перспективні інвестиційні та інфраструктурні проекти будуть поставлені на паузу", – сказав голова Кремля.

При цьому Путін заявив, що за оцінкою Міненерго РФ, щорічно на цілі криптомайнінгу витрачається 16 млрд кВт.год. електроенергії, тобто майже 1,5% від загального енергоспоживання в РФ, і енергоспоживання криптомайнінгом продовжує зростати.

Кремлівський диктатор заявив, що він уже давав доручення врегулювати майнінг цифрових валют у Росії, включаючи питання оподаткування цієї діяльності та тарифні рішення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Бурятії, Забайкаллі, південних регіонах Росії та окупованому Криму у вівторок, 16 липня, спостерігаються перебої з електропостачанням . У цих регіонах запроваджено обмеження на подачу електроенергії. Російські ЗМІ повідомляють про аварійне відключення на енергоблоці Гусиноозерської ДРЕС у Бурятії, що спричинило проблеми з електропостачанням у Забайкаллі. Згідно з інформацією в мережі, проблеми у роботі Гусиноозерської ДРЕС були викликані вибухами, після чого аварійно відключилися два з трьох енергоблоків.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини