Головна Новини Світ Росія Путін знову спробував пояснити, чому розпочав війну проти України – причина в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знову спробував пояснити, чому розпочав війну проти України – причина в НАТО

У Кремлі так і не наважилися піти на те, щоб оголосити мобілізацію на війну в Україні

9 травня 2022, 11:28 comments1305
Поділіться публікацією:

Відмова Північноатлантичного альянсу виконати ультимативні вимоги Росії призвела до того, що Кремль прийняв рішення дати "запобіжну відсіч агресії", фактично розпочавши повномасштабну війну проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив президент Росії Володимир Путін під час параду на Червоній площі.

Путін знову спробував пояснити, чому розпочав війну проти України – причина в НАТО

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Президент Росії зазначив, що в НАТО відмовилися приймати позицію Москви і підписувати договір, який закріплював би гарантії безпеки. Все від того, що Захід мав інші плани, саме тому Росії почали надходити погрози про вторгнення, зокрема, постійно велися розмови про те, щоб відібрати Крим.

Далі Путін заявив, що уникнути прямого зіткнення з "неонацистами" та "бандерівцями" не вдалося. У зв'язку з тим, що ймовірність удару по Росії збільшувалася з кожним днем, було прийнято рішення вдарити на випередження.

Президент країни-агресора також озвучив пропагандистську тезу про те, що Росія не могла дозволити розширення НАТО та наближення його кордонів впритул до російської території. При цьому війну в Україні Путін порівняв із Другою світовою війною, коли, тоді як і зараз, російські солдати борються за "наших людей на Донбасі, за безпеку Батьківщини". При цьому, чому Росія такою битвою окупує суверенні території іншої держави і, чому вбиває мирних громадян України – Путін так і не сказав.

Повномасштабну війну проти української держави Путін назвав "вимушеним, своєчасним та єдино правильним рішенням".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у путінському оточенні знову марять про вихід до польського кордону: що це говорить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини