Головна Новини Світ Росія Путін зробив несподіваний подарунок Кім Чен Ину: хто з Росії полетів до Північної Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив несподіваний подарунок Кім Чен Ину: хто з Росії полетів до Північної Кореї

Російський диктатор Володимир Путін в рамках угоди про партнерство з КНДР відправив Кім Чен Ину кілька сотень кіз.

14 серпня 2024, 13:55 comments1470
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після візиту Путіна до КНДР та підписання Договору про всеосяжне стратегічне партнерство з Росії до Північної Кореї відправили кілька сотень дрібної рогатої худоби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву регіонального відділення "Россільгоспнагляду".

Путін зробив несподіваний подарунок Кім Чен Ину: хто з Росії полетів до Північної Кореї

Володимир Путін та Кім Чен Ин. Фото з відкритих джерел

8 серпня, як повідомили інспектори Північно-Західного міжрегіонального управління Россільгоспнагляду, з Росії до Північної Кореї вирушили 447 голів дрібної рогатої худоби.

"За результатами ветеринарного контролю 432 кізочки та 15 козликів відправлені на адресу корейської торгової компанії. Зазначимо, що це перша партія живих тварин, експортована до Північної Кореї", — вказали у російському відомстві.

Згідно з даними Human Rights Watch у Північній Кореї голодує понад 10 млн осіб з близько 26 млн загального населення країни. Крім того, у 18% дітей виявлено порушення росту та розвитку через хронічне недоїдання. Нова харчова криза в КНДР почалась після пандемії коронавірусу, коли Китай закрив свої кордони, зокрема обмежив контрабанду до Північної Кореї. 

Північна Корея та Росія почали активно зближуватись після повномасштабного вторгнення в Україну. У 2024 році Путін приїхав до Пхеньяну та підписав угоду про всеосяжне стратегічне партнерство. Згідно з даними південнокорейської розвідки Росія від початку війни отримує від КНДР близько 5 млн артилерійських снарядів. Натомість Північна Корея може розраховувати на російську зброю, технології та їжу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дві головні цілі, за якими російський диктатор Володимир Путін їздив у Північну Корею.

Також "Коментарі" писали, що Південна Корея оголосила ультиматум Путіну. Завдяки цьому Україна може отримати зброю від азійської країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини