Головна Новини Світ Росія Путін зробив несподівану заяву про фінансовий стан Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив несподівану заяву про фінансовий стан Росії

Росія не має зайвих грошей

23 липня 2024, 14:42 comments4756
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін зробив несподівану заяву про те, що відбувається із фінансами в Росії.

Путін зробив несподівану заяву про фінансовий стан Росії

Володимир Путін

За його словами, нібито доходи бюджету Росії зростають, але зайвих грошей у країні немає. Саме тому, за його словами, слід стежити за фінансовою дисципліною. Зокрема, про це він сказав на зустрічі із головою Рахункової палати РФ Борисом Ковальчуком.

"Так, у нас і доход бюджету зростає, і дефіцит мінімальний, нафтогазові доходи добре себе показують, нафтогазові зараз підростають, але зайвих грошей немає", — заявив він.

При цьому Путін особливо наголосив, що дуже розраховує на те, що Ковальчук уважно стежитиме за фінансовою дисципліною.

Водночас відомо, що на початку липня у прес-релізі на сайті Мінфіну РФ повідомлялося, що нафтогазові доходи Росії за січень — червень підскочили на 68,5% рік до року і становили 5,7 трлн рублів. Там наголошувалося, що зростання надходжень насамперед пов'язане з подорожчанням російської нафти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що незважаючи на санкції, Росія активно торгує своєю нафтою. Зокрема, стало відомо, що Індонезійська державна нафтопереробна компанія Pertamina додала російські сорти нафти до своїх тендерних списків для купівлі сирої нафти у вересні. Зазначається, що Pertamina вже багато років не закуповує російську нафту і не робила цього після початку війни Росії проти України у 2022 році, хоча Індонезія не приєдналася до західних санкцій. Востаннє Pertamina закуповувала нафту сортів ESPO Blend та Sokol у Росії понад 10 років тому. Західні санкції проти російського енергетичного сектора, включаючи ембарго ЄС на постачання російської нафти та механізм обмеження цін, зробили Китай, Індію та Туреччину основними покупцями російської нафти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини