Головна Новини Світ Росія Путін зробив заяву про протести у Казахстані: згадав про Майдан
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив заяву про протести у Казахстані: згадав про Майдан

Путін заявив, що ситуація в Казахстані є актом агресії, "на це треба було реагувати негайно"

10 січня 2022, 11:14
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін вважає, що над Казахстаном нависла загроза потри державності. У країні застосовувалися майдані технології. Як повідомляє видання "Коментарі", слова Путіна передає ТАРС.

Путін зробив заяву про протести у Казахстані: згадав про Майдан

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

Володимир Путін заявив, що те, що сталося в Казахстані, мало отримати блискавичну реакцію влади, діяти потрібно було дуже оперативно, тому що в Казахстані були задіяні майданні технології, мате яких — повалення державності в країні.

Також Путін висловив упевненість, що через якийсь час ситуація в Казахстані знову буде стабільною. Протестувальників російський президент назвав бойовиками, які захопили критично важливі об'єкти інфраструктури, але їх уже витіснили.

За словами господаря Кремля, дуже скоро влада Казахстану зуміє не тільки стабілізувати економічну ситуацію, а й налагодити нормальну роботу правоохоронної системи.

Зазначимо, протести сколихнули Казахстан після того, як уряд вирішив підвищити ціни на автомобільний газ. Пізніше до вимог людей знову стабілізувати економічну ситуацію та знизити тарифи додалися політичні вимоги – серед яких засудження анексій Росією Криму та окупація Донбасу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому Путін може використати ситуацію в Казахстані для реінкарнації СРСР. Політолог, історик Віктор Таран нагадав, що ще Солженіцин свого часу говорив: "Російська імперія неможлива без України, Білорусі та Казахстану". Це добре усвідомлюють у Кремлі, тому не поспішатимуть із виведенням російських військ після придушення протестів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

10 січня 2022, 12:13

Сам організував, проплатив, революційні захоплення потоків в Україні - сам засуджує і використовує як лякалку. Ярош, Кличко, Яценюк, Порошенко, Ющенко, Тягнибок, Садовий, баба Юля, ..., і результат цих братніх, тепер назавжди будуть використовуватись Путіним, як негативний приклад - найбільш результативне вкладання рублів.


Новини