Головна Новини Світ Росія Путін зрозумів, що російських сил замало, щоб завоювати Україну, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зрозумів, що російських сил замало, щоб завоювати Україну, – ISW

Кремль має намір закликати росіян "захистити" нещодавно "приєднані" до РФ території

21 вересня 2022, 07:55 comments2644
Поділіться публікацією:

Так звана прихована мобілізація в Росії себе не виправдала і тих сил, які є в російській армії сьогодні недостатньо, що досягти поставленої мети в ході так званої "спецоперації". Саме тому Путін та його радники змушені йти на те, щоби ще більше росіян кидати на війну в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Путін зрозумів, що російських сил замало, щоб завоювати Україну, – ISW

Володимир Путін. Фото Getty Images

Американські аналітики звертають увагу, голова Кремля Володимир Путін свої заяви про "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України адресує насамперед внутрішній аудиторії в Росії.

Аналітики зазначають, що таким чином диктатор сподівається покращити можливість формування російських військ, закликаючи громадян добровільно піти на війну, щоб "захистити" нещодавно "приєднані" до Росії території.

"Путін та його радники, очевидно, зрозуміли, що нинішніх російських сил недостатньо, щоб завоювати Україну і що зусилля щодо швидкого створення великих військ шляхом добровільної мобілізації досягають кульмінації, не відповідаючи потребам російських військових", — зазначають у ISW.

Фахівці припускають, що таким чином Путін штучно створює правові та інформаційні умови для покращення формування армії РФ, не вдаючись до розширеного призову, змінюючи баланс батога та пряника, який Кремль використовує для стимулювання добровільної мобілізації.

В Інституті вивчення війни також впевнені, що "Путін шляхом анексії має на меті стримати контрнаступ ЗСУ, щоб розглядати звільнення Україною своїх територій як напад на РФ".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Верховній Раді розповіли, чим закінчиться для путіна авантюра із "референдуму" в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини