Путін зустрівся з Сі Цзіньпіном на саміті БРІКС: що заявили лідери країн

Володимир Путін та Сі Цзіньпін заявили, що зовнішні чинники не змогли зупинити співпрацю Китаю та Росії.

Російський диктатор Володимир Путін зустрівся з лідером КНР Сі Цзіньпіном, який приїхав до Казані на саміт БРІКС. Під час зустрічі Путін заявив, що, попри війну в Україні, Росія та Китай нарощують торгівлю, а Сі додав, що Москва та Пекін пройшли через "безпрецедентні випробування". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

22 жовтня Володимир Путін зустрівся з Сі Цзіньпіном в рамках саміту БРІКС у Казані. Під час розмови російський диктатор заявляв, що співпраця РФ та КНР відбувається на рівноправних відносинах попри "негативний зовнішній вплив".

"Відносини Росії та Китаю - зразок того, як мають будуватися відносини між країнами, співпраця носить рівноправний та некон'юнктурний характер. Росія та Китай, попри негативний зовнішній вплив, продовжують нарощувати торгівлю", - сказав Путін.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін вказав, що міжнародні чинники не вплинули на співпрацю між КНР та Росією.

"За минулі 10 років російсько-китайські відносини витримали безпрецедентні випробування, їхня непорушність не можуть похитнути серйозні потрясіння на міжнародній арені", - заявив Сі Цзіньпін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путіна запитали, чи не перетворилася Росія на "молодшого партнера" Китаю. Російський диктатор відповів, що країни поважають одна одну та будують відносини "з урахуванням інтересів один одного". Однак статистика свідчить про інше - більшу залежність економіки РФ від Китаю.

Також "Коментарі" писали про іноземного лідера, який в останній момент відмовився їхати на саміт БРІКС до Росії.