Головна Новини Світ Росія Ще один іноземний лідер відмовився їхати на саміт БРІКС у Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один іноземний лідер відмовився їхати на саміт БРІКС у Росію

Александар Вучич не візьме участі на саміті БРІКС у Казані.

сьогодні, 08:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Сербії Александар Вучич повідомив, що не буде присутній на саміт БРІКС у Казані. За його словами, у Росію замість нього поїде віцепрем’єр Александар Вулін. Таке рішення було прийнято, адже Вучич має зустріч з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском у Белграді 23 жовтня.

Ще один іноземний лідер відмовився їхати на саміт БРІКС у Росію

Президент Сербії Александар Вучич. Фото з відкритих джерел

Як повідомляють сербські ЗМІ, Александар Вучич назвав "гарною" розмову з російським диктатором Володимиром Путіним та подякував йому за хороші ціни на російський газ. Однак Вучич наголосив, що не зможе приїхати на саміт БРІКС у Росію, через раніше заплановані зустрічі з європейськими лідерами, зокрема прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Крім того, президент Сербії наголосив, що навіть у випадку відсутності зустрічей з іншими лідерами, він би не зміг приїхати до РФ.

"Я сказав Путіну, що я організував візити, і навіть якби це було не так, мені було б важко приїхати на саміт БРІКС, але ми відправимо делегацію", — наголосив Вучич та додав, що Сербія – "єдина країна в Європі, яка не приєдналася до жодної декларації" проти Росії.

Сербія буде представлена на саміті БРІКС віцепрем’єром Александаром Вуліним, міністрами економіки та оборони. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Бразилії Лула да Сілва скасував свій візит до Росії на саміт БРІКС. Бразильський лідер отримав травму голови під час падіння у ванній. Лікарі вказали, що стан Лули да Сілви стабільний і він може виконувати обов'язки президента, однак рекомендували уникати довгих перельотів.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі назвали саміт БРІКС у РФ "дипломатичним тріумфом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини