Головна Новини Світ Росія "Путіну не можуть сказати "ні": РФ таки може напасти на Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Путіну не можуть сказати "ні": РФ таки може напасти на Європу

У Росії немає генералів, які могли б сказати Путіну "ні"

12 травня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Країна-агресор  РФ  може розпочати військовий наступ  в Сувалкському коридорі. Рішення про те, чи розпочинати цю військову операцію, залежатиме  тільки  від політичного рішення в Кремлі. Коли   диктатор РФ Володимир Путін  прийме рішення це зробити, то  воно не буде залежати ні від  того, якою є  ситуація фронті в Україні, ні від інших причин.

"Путіну не можуть сказати "ні": РФ  таки може напасти на Європу

Сувалкський коридор (фото з відкритих джерел)

Про це  заявив військовий експерт Михайло Жирохов, відповідаючи на   питання  Главреда.

Історик нагадує, що у 2021 році  існувало  чимало думок про те, що напад Росії на Україну є неможливим, бо чисельність угруповання, яке стояло біля українських кордонів, не дозволяло вирішувати таке військове завдання.

"Проте Путін ухвалив політичне рішення і генерали сказали "так". Російські війська почали наступ, після чого стало зрозуміло, що в них погана логістика, недостатньо військ й ще купа невирішених питань", – продовжив Жирохов.

Він продовжив, що  вчинки росіян у військову логіку не вкладаються. Бо, коли Путін  прийме рішення  про наступ  на Харків, для прикладу, двома дивізіями  чи силами 110-тисячного угруповання, його наказ буде виконано. Адже в Росії нема генералів, які могли б  говорити Путіну "ні".

"Я не згоден з думками про те, що ймовірність наступу Росії буде визначатися наявністю численного угруповання для проведення певних бойових дій. Аргументи стосовно того, що для наступу на Суми, наприклад, потрібно 500 тисяч військових, є недоцільними. За два роки ми вже побачили, що у росіян це так не працює. Росіяни не будуть збирати якихось угруповань. Наприклад, є у них декілька бригад, їх візьмуть, перекинуть за два дні літаками до зони бойових дій, і відправлять у наступ", – завершив експерт.  

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ветеран АТО назвав критично важливе місто, яке хочуть захопити росіяни

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини