Головна Новини Світ Росія Путіну отримав щедрий подарунок на окупованій території Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну отримав щедрий подарунок на окупованій території Грузії

Путін отримав резиденцію за межами РФ — “дачу Хрущова” під Піцундою

27 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Вночі на 27 грудня  депутати “парламенту” Абхазії,  це окупований РФ грузинський  регіон, на позачерговому засіданні ратифікували  угоду про передачу у власність РФ будівлі  державної дачі, яка збудована ще  за радянських часів  неподалік  Піцунди. 

Путіну отримав щедрий подарунок на окупованій території Грузії

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  грузинське агентство Interpressnews.

Наміри  місцевих  парламентарів  піднести такий подарунок  Володимиру Путіну  підняв спротив  сил  опозиції,  що  у вівторок, 26 грудня,  вийшла на протестну  акцію  під  будівлю  “парламенту”.  Аби представники опозиції не завадили голосуванню, його провели вночі.

В “парламенті” окупованої Абхазії  є  35 депутатів, 25 з парламентарів, які були присутні на засіданні  з 28 обранців,  проголосували за таке  рішення.  

Опозиційні сили називають рішення про  передачі РФ дачі у Піцунді -  "ганебним",  проте  президент  Абхазії Аслан Бжанія  вже підписав закон про ратифікацію угоди між урядами Абхазії та РФ. 

Державна дача в Піцунді була  збудована в 1950-60-х роках за рішенням комуністичного  правителя  СРСР Микити Хрущова і  має територію близько 180 га. В угоді,  за яку проголосувала окупаційна влада Абхазії, передбачено  безоплатне користування майновим комплексом владою РФ. 

До цього,  господар Кремля  заявив, щоб об'єкт повинен  використовуватись  як повноцінна резиденція президента Російської Федерації. 

За словами посла  Росії в Абхазії Михайла  Шургаліна,   передаються у власність лише будівлі, ремонт та утримання яких здійснюватиме  ФСО, а територія  надається в оренду на 49 років.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яку вказівку дав Путін після знищення "Новочеркаська". 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини