Головна Новини Світ Росія Рейтинг Путіна в РФ стрімко падає: досяг мінімального значення з 2014 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг Путіна в РФ стрімко падає: досяг мінімального значення з 2014 року

Поки що немає і тих, хто міг би скласти Путіну серйозну конкуренцію на виборах президента

10 грудня 2021, 10:27
Поділіться публікацією:

Згідно з опитуванням, проведеним аналітичним центром Юрія Левади "Левада-Центр", за чинного російського президента Володимира Путіна проголосувало б лише 32% жителів Російської Федерації. Це мінімальний рейтинг глави Кремля з 2014 року, передає OBOZREVATEL.

Рейтинг Путіна в РФ стрімко падає: досяг мінімального значення з 2014 року

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

Втім, зазначає видання, немає і тих, хто міг би скласти Путіну серйозну конкуренцію. Якби президентські вибори в Росії проходили б найближчої неділі, то друге місце посів би лідер ЛДПР Володимир Жириновський, за якого проголосували б 3% росіян, а третє місце – лідер комуністичної партії Геннадій Зюганов із 2%.

Рейтинг Путіна в РФ стрімко падає: досяг мінімального значення з 2014 року - фото 2

Зазначається, що з квітня поточного року рейтинг чинного президента РФ упав на 8%, а найбільше падіння сталося порівняно з 2014 роком. Тоді б за Путіна проголосували 49% росіян. Так, за ці роки глава Кремля втратив майже третину свого електорату, зазначають журналісти.

Крім того, серед російських виборців, які вже визначилися і точно прийшли б голосувати на дільниці, за Путіна віддали б голоси 49%. Примітно, що за довгі роки рейтинг російського президента вперше нижчий за 50%, внаслідок чого можливості визначити результати у першому турі немає.

Водночас рейтинг російського опозиційного політика Олексія Навального серед усіх респондентів не вищий за 1-2%.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що глава Кремля Володимир Путін наголосив, що вважає провокацією питання про можливе вторгнення на територію України. Як він сказав, Росія дотримується миролюбної зовнішньої політики, але водночас має постійно дбати про свою безпеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини