Головна Новини Світ Росія Резерви закінчуються. Військова економіка РФ дає збій
commentss НОВИНИ Всі новини

Резерви закінчуються. Військова економіка РФ дає збій

Військова економіка Росії вибилася з сил

1 серпня 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

Російська економіка, накачана трильйонними витратами на державні оборонні замовлення та виплати солдатам, які воюють проти України, підходить до точки надлому. Хоча оборонні заводи продовжують у три зміни штампувати бомби і танки, а регіони один за одним підвищують бонуси для контрактників, темпи зростання російського ВВП почали різко сповільнюватися.

Резерви закінчуються. Військова економіка РФ дає збій

У РФ закінчуються ресурси. Фото з відкритих джерел

Як пишуть російські медіа з посиланням на Росстат, у червні російська економіка додала 3% рік до року, хоча ще в травні зростала на 4,5%, у першому кварталі — на 5,4%, а в лютому темпи зростання сягали 7,6%.

Повідомляється, що російська промисловість загальмувала до 1,9%, що втричі менше, ніж місяцем раніше та взимку (5,3% у травні та 5,6% у першому кварталі). На тлі проблем із платежами, які вдарили по постачанню в Росію імпортних товарів, практично зупинилося зростання оптової торгівлі: у червні вона додала лише 1,9% рік до року, хоча ще в травні зростала на 11,1%, а наприкінці минулого року на 16-20%.

Зазначається, що економічна активність в РФ сповільнилася практично у всіх галузях. Темпи зростання в будівництві зменшилися майже в 6 разів — з травневих 7% до 1,2%. Зростання обороту роздробу стиснулося до мінімумів за півтора року (6,3%), а сільське господарство і вантажообіг транспорту почали скорочуватися — на 0,3% і 0,8% відповідно.

Резерви робочої сили і виробничих потужностей у РФ практично вичерпані, заявила глава Центробанку Ельвіра Набіулліна. За її оцінками, перегрів економіки став рекордним за останні 16 років, а це в підсумку може вилитися в глибоку рецесію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини