Головна Новини Світ Росія Резніков: існує ймовірність масштабної ескалації
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков: існує ймовірність масштабної ескалації

Міністр оборони України припускає, що ймовірний напад відбудеться наприкінці січня

3 грудня 2021, 12:06
Поділіться публікацією:

Росія зібрала біля кордонів України понад 94 тисячі військових і, можливо, готується до широкомасштабного військового наступу наприкінці січня. Таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Резніков у парламенті в п’ятницю, 3 грудня, з посиланням на дані розвідки. Про це повідомляє Reuters.

Резніков: існує ймовірність масштабної ескалації

Міністр оборони України Олексій Резніков - Reuters

Резніков заявив, що Україна не зробить нічого, щоб спровокувати ситуацію, але готова дати відсіч, якщо Росія почне атаку.

Україна та її союзники по НАТО мають занепокоєння щодо переміщення російських військ біля кордонів України цього року, що викликало стурбованість, що тліючий конфлікт на сході України може перерости у відкриту війну.

"Наша розвідка аналізує всі сценарії, в тому числі й найгірший. У ньому зазначається, що існує ймовірність масштабної ескалації з боку Росії. Найімовірнішим часом для досягнення готовності до ескалації буде кінець січня", — сказав Резніков. 

Цього тижня Україна тиснула на своїх союзників по Європейському Союзу та НАТО, щоб вони підготували жорсткий пакет санкцій, щоб запобігти початку наступу.

Москва, у свою чергу, звинуватила Україну та Сполучені Штати в дестабілізаційній поведінці та припустила, що Київ може готуватися до власного наступу на сході України, що українська влада рішуче заперечує.

З моменту початку останньої кризи Москва висунула вимоги надати юридично зобов’язуючі гарантії безпеки від Заходу й гарантії, що НАТО не прийме Україну в члени та не розгорне там ракетні системи для націлювання на Росію.

Україна каже, що Росія не має права голосу щодо її амбіцій приєднатися до альянсу, і відкинула будь-які гарантії безпеки як нелегітимні.

"Ескалація – ймовірний сценарій, але не неминучий, і наше завдання – не допустити його. Ми повинні зробити ціну ескалації неприйнятною для агресора", – сказав Резніков. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Арахамія зазначив, що прямі переговори з РФ стануть визнанням, що Росія – сторона конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини