Головна Новини Світ Росія Результат санкцій: в Росію масово завозять браковані iPhone
commentss НОВИНИ Всі новини

Результат санкцій: в Росію масово завозять браковані iPhone

Росіяни все частіше скаржаться на браковані телефони

12 липня 2024, 22:14
Поділіться публікацією:

Сотні росіян вимагають компенсацій від найбільшого російського ритейлера побутової техніки "М.відео-Ельдорадо" за продаж бракованих iPhone і Samsung.

Результат санкцій: в Росію масово завозять браковані iPhone

РФ потерпає від бракованих iPhone. Фото з відкритих джерел

Як розповіло джерело видання "Ведомости" в компанії, кількість справ проти торгових мереж у найбільш активних груп із захисту прав споживачів може обчислюватися сотнями.

За словами джерела, позивачі отримали висновки експертів про виробничий брак і апелюють до російського закону "Про захист прав споживачів". Однак ритейлер відмовився визнавати, що продав дефектні смартфони та звинуватив покупців у тому, що вони навмисно вивели з ладу куплені пристрої.

Як пише видання, у зв'язку з хвилею позовів "М.Відео-Ельдорадо" наприкінці червня попросило МВС і СК РФ порушити 20 кримінальних справ за фактом "споживчого екстремізму", тобто зловживання правами споживача для отримання вигоди у вигляді компенсації. Зокрема, компанія просить завести справи на позивачів, експертів і голів експертних організацій.

Як відомо, після рішення російського диктатора Володимира Путіна почати війну в Україні Apple і Samsung припинили офіційні поставки своїх пристроїв до РФ. При цьому російський уряд дозволив ввозити телефони за схемою "сірого" імпорту без згоди правовласника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за інформацією російських видань, восени цього року РФ може перейти до блокування відеохостингу YouTube. Це станеться, якщо у країні оголосять нову хвилю мобілізації. Залежно від політичної ситуації, YouTube або повністю заблокований, або працюватиме в режимі "уповільнення".   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини