Головна Новини Світ Росія РФ хоче влаштувати «Ялту-2», щоб розділити Україну: чи піде на це Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ хоче влаштувати «Ялту-2», щоб розділити Україну: чи піде на це Захід

Росія мріє про те, щоб за «ялтинським столом» розділити території України

12 вересня 2024, 15:00 comments2068
Поділіться публікацією:

Режим у Російській Федерації може зберегтися навіть після перемоги України у війні, розв'язаній Кремлем, сказав в ефірі Freedom політичний аналітик Ігор Попов.

РФ хоче влаштувати «Ялту-2», щоб розділити Україну: чи піде на це Захід

Росія

За його словами, хоча деякі західні оглядачі прогнозують повернення до влади несистемних лібералів, це малоймовірно. На його думку, зміна облич у російському керівництві не призведе до зміни суті режиму. Він також підкреслив, що Китай планує свої стратегії на довгий термін і вивчає потенціал різних кремлівських функціонерів.

Експерт вважає малоймовірним швидкий бунт у Росі проти диктатора Володимира Путіна і його влади. Він зазначив, що більшість росіян готові прийняти будь-який результат війни як перемогу, якщо так буде оголошено офіційними засобами масової інформації. Навіть у разі серйозних компромісів російська влада зможе подати їх як досягнення, наприклад, відсунення НАТО "за Можайськ" або далі.

Попов також підкреслив, що у разі замороження конфлікту збережуться санкції проти Росії, а найболючішою серед них є обмеження доступу до технологій. Західні технології, зокрема у сфері чипів і напівпровідників, є на покоління попереду, і Китай не здатний їх повністю компенсувати.

"Росія зацікавлена в глобальних домовленостях, які стосуватимуться і доступу до технологій, і контролю штучного інтелекту, і стратегічних наступальних озброєнь. Але керівництво Росії бачить це як нову “Ялту”, “Ялту-2” з поділом сфер впливу. Так само як у Ялті ділили Польщу, так само Росія хотіла б за новим “ялтинським столом” ділити Україну. Захід та Україна на це не підуть, хоча певний стратегічний діалог про безпеку в регіоні та у світі, він на певному етапі все одно відбудеться”, — сказав Попов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Лавров заявив, що РФ готова до завершити війну дипломатичним шляхом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини