Головна Новини Світ Росія РФ планує мобілізувати ще більше військових, ніж було відомо раніше. Що стало причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ планує мобілізувати ще більше військових, ніж було відомо раніше. Що стало причиною

Країна-агресор Росія планує залучити ще 400 тисяч військових на контрактну службу вже у цьому році, повідомляє у мережі Х Міноборони Британії. У повідомленні вказано, що така кількість потрібна для компенсування великих втрат

10 квітня 2024, 20:33
Поділіться публікацією:

Російська Федерація має намір залучити ще близько 400 тисяч військових на контрактну службу у 2024 році, повідомляється в звіті британської розвідки.

РФ планує мобілізувати ще більше військових, ніж було відомо раніше. Що стало причиною

Мобілізація в Росії

У документі, опублікованому в середу на сторінці Міністерства оборони Великої Британії та Північної Ірландії зазначається, що така кількість військових необхідна для підтримки російських військ в Україні, які зазнали значних втрат, а також для реалізації планів щодо збільшення чисельності збройних сил країни-агресора до 1,32 мільйона у цьому році та до 1,5 мільйона в майбутньому.

У звіті також йдеться, що російські війська в Україні складаються переважно з солдатів контрактної служби та деяких резервістів, які були мобілізовані наприкінці 2022 року. Військовослужбовці, призвані на строкову службу, часто зазнають тиску, який здійснюється з метою змусити їх перейти на контрактну службу, після чого вони можуть бути направлені до України.

Зазначається також, що Росія продовжує здійснювати весняний та осінній масовий призов до армії. Весняний призов 2024 року розпочався 1 квітня, і цього разу до армії планується призвати близько 150 тисяч військовослужбовців віком від 18 до 30 років, що відповідає попереднім призовам. Ці призовники будуть служити 12 місяців у всіх галузях збройних сил Росії, проте наразі їх не використовують у бойових діях на території України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що країна-агресор має намір мобілізувати додатково 300 тисяч військових. Окрім того, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявляв, що до кінця року планує збільшити армію. В Офісі президента відзначили, що таким чином Росія вчиняє психологічний тиск на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини