Головна Новини Світ Росія РФ посилено передає зброю Ірану: в чому вигода для України
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ посилено передає зброю Ірану: в чому вигода для України

Росія передала Ірану ракетні комплекси та системи радіоелектронної боротьби

6 серпня 2024, 12:24
Поділіться публікацією:

Терористична Росія, на тлі загострення ситуації на Близькому Сході, передала своїм іранським союзникам ракетні комплекси "Іскандер" та системи радіоелектронної боротьби "Мурманськ-БН". За інформацією ізраїльської служби новин Channel 14, транспортування зброї здійснювалося військово-транспортним літаком Іл-76, який неодноразово здійснював рейси з Росії до Ірану.

РФ посилено передає зброю Ірану: в чому вигода для України

Росія і Іран

При цьому Defense Express зазначає, що раніше ці види озброєння не були помічені в арсеналі Ірану. Публічні обговорення щодо їх передачі також були відсутні, що може вказувати на те, що іранські фахівці не проходили навчання з використання цих систем, і тому їх можуть супроводжувати російські спеціалісти.

Системи "Мурманськ-БН" призначені для придушення супутникової навігації та зв'язку на відстані до 5000 км. Комплекси "Іскандер" дозволяють Ірану завдавати ударів на відстані до 500 км, але для досягнення території Ізраїлю необхідні боєприпаси з радіусом дії близько 1200 км. Це підвищує ймовірність того, що Іран міг отримати крилаті ракети Р-500 з дальністю до 1500 км.

"Росія почала постачати озброєння Ірану. Радари, системи ППО, ракети. А ще ж Сирія, Африка та інші гарячі точки. По факту вони відкривають навіть не другий, а третій фронт. Це добре. Чим більше вони поставлять їм — тим легше буде нашим ЗСУ. А економіка Росії воювати на два фронти довго не потягне", — відзначив у Фейсбуці політолог Віктор Таран.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи ймовірний конфлікт між Ізраїлем і Іраном може запустити початок Третьої світової війни. Хоча є думка, що така війна уже почалася і Україна є її складовою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини