Головна Новини Світ Росія РФ стає важче експортувати нафту: як змінюється позиція Китаю, ОАЕ та Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ стає важче експортувати нафту: як змінюється позиція Китаю, ОАЕ та Туреччини

Затримки платежів зменшують надходження до Кремля та роблять їх нестабільними

27 березня 2024, 10:04 comments1549
Поділіться публікацією:

Російські нафтові компанії стикаються із затримками в оплаті за нафту та паливо на кілька місяців. Вся причина в тому, що банки в Китаї, Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) стають обережнішими через вторинні санкції США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters", з посиланням на власні джерела.

РФ стає важче експортувати нафту: як змінюється позиція Китаю, ОАЕ та Туреччини

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що затримки платежів зменшують надходження до Кремля і роблять їх нестабільними, дозволяючи Вашингтону досягати подвійних санкційних цілей — перешкоджати надходженню коштів до РФ, щоб покарати її за війну в Україні, і водночас не переривати глобальні енергетичні потоки.

Декілька банків у Китаї, ОАЕ та Туреччині за останні тижні посилили свої вимоги щодо дотримання санкцій, що призвело до затримок або навіть відмови у грошових переказах до Росії.

"Банки, обережно ставлячись до вторинних санкцій США, почали вимагати від своїх клієнтів надати письмові гарантії того, що жодна фізична чи юридична особа зі списку SDN (Special Designated Nationals) США не бере участі в угоді або не є бенефіціаром платежу", — йдеться в повідомленні.

Крім того, представник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що проблеми з платежами є, коли його запитали про повідомлення про те, що банки в Китаї сповільнили платежі.

Додається, що ще у грудні 2023 року Мінфін США видав розпорядження, в якому попередив про можливе застосування санкцій за ухилення від дотримання Росією цінових обмежень щодо іноземних банків та закликав їх посилити контроль за дотриманням вимог. Це стало першим прямим попередженням про можливість вторинних санкцій проти Росії, що поставило її в один ряд із Іраном у деяких сферах торгівлі.

ЗМІ зазначає, що відповідно до наказу США банки Китаю, ОАЕ та Туреччини, які працюють з Росією, посилили перевірки, почали вимагати додаткову документацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Індії розгортають танкери з російською нафтою: що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини